possu-ricotta-pasta-3-fannikaneli.jpg

Oletko pastafani? Rakastatko ihanan täyteläisiä uuniruokia ja vieläpä lihapulliakin? Tämä resepti on omistettu juuri sinulle.

Olen odottanut malttamattomana, että pääsen jakamaan tämän pari viikkoa sitten testaamani reseptin teidän kanssa. Huh, nyt ehdin vihdoin kirjoittamaan paperille raapustamani muistiinpanot kunnollisen reseptin muotoon! Ja käsissä meillä on ehkäpä yksi kaikkien aikojen ihanin pastavuoka. Trust me.

Ostin ison pussillisen isoa simpukanmuotoista pastaa kun kerrankin sellaiset bongasin. Jättimäisia taskuja muistuttavat pastasimpukat ovat kuin tehty täytettäviksi. Kokosin niiden ympärille makuja vähän kuten lasagnessa - ihanan täyteläistä lihaa, tomaattikastiketta ja juustoa.

Tein simpukkapastalle hieman lihapullataikinaa muistuttavan täytteen, johon sekoitin reippaasti ricottajuustoa. Ja yrttejä. Ja parmesaania. Makua tässä lihatäytteessä on ainakin riittävästi, ja tykästyin erityisesti ricotan lihaisaan täytteeseen tuomaan hellään pehmeyteen.

Täytin keitetyt simpukkapastat ricotta-lihatäytteellä ja nostin ne tomaattikastikeeseen uunivuokaan. (Pastan kannattaa antaa jäähtyä vaikkapa uunipellille levitettynä - muuten sormet palaa takuuvarmasti!) Lisäsin täytettyjen simpukoiden päälle vielä vähän ekstra tomaattikastiketta ja viimeistelin paistoksen reilulla kerroksella juustoraastetta. Sitten vaan koko komeus uuniin!

Pastavuoka saa paistua uunissa kaikessa rauhassa reilun tunnin. Valmistelut ja odotus osoittautui kaiken sen arvoiseksi kun söin paistosta ensimmäisen haarukallisen. Kannatti tehdä tätä iso satsi suureen uunivuokaan!

Teidän pitää ehdottomasti kokeilla tätä! Olkaa valmiita rakastumaan.

ricotta-possu-pasta-fannikaneli.jpg