toast-skagen-fannikaneli.jpg

Meillä istuttiin eilen mökin kuistilla myöhään iltaan rapuja ja muita herkkuja syöden. Rapujuhlat on kyllä yksi hauskin juttu loppukesässä - lähestyvä syksykin tuntuu mukavan tunnelmalliselta kynttilänvalossa syödessä.

Pöytään katettiin punaista ja vihreää - ja vierailta lahjaksi saatu mökin nimikkorapu. Täytin kaksi isoa tarjotinta pienillä katkarapuleivillä ja napostelimme niitä alkuun kuohuviinin kanssa. Samoin kun viime vuonna, tein alkukeitoksi paahdettua tomaattikeittoa - se on todellinen luottoresepti. Juhlaporuzkkaa oli tällä kertaa kahdeksan (joista puolet amerikkalaisia), joten päätin tehdä takuuvarman crowd pleasuren, mac & cheesen, joka ruokkii helposti koko porukan ja sopii mukavasti rapujen makuun.

Ilta päättyi upean järvimaiseman ihailuun. Loisto lopetus mökkikesälle.

Tässä muutama resepti-idea rapujuhlien ruokalistalle - illan pääosan, rapujen lisäksi. 

 

Parhaat reseptit rapujuhliin

- Ennen rapujen pöytään kantamista, juhlien alkukeitoksi sopii täydellisesti paahdettu tomaattikeitto.

- Tarjoile juhlien alussa ruokahalun herättäjäksi pienet katkarapuleivät, toast skagenit. Niiden täydellinen kumppani on lasillinen kuohuvaa!

- Tarjoile tällä kertaa perunat murskattuina!

- Löysitkö kaupasta tuoreita maissintähkiä? Ne ovat loisto lisuke rapujuhlien pöytään ruohosipulivoin kanssa.

- Kaipaatko tuhdimpaa lisuketta, joka sointuu rapujen kanssa? Kokeile mac & cheese -vuokaa - se ruokkii isommankin porukan viileänä loppukesän iltana.

- Kylmän kermainen jälkiruoka juhlamenun jälkeen on vadelma-semifreddo.

- Sitruunapiirakka on raikkaan makea päätös aterialle pitkän kaavan mukaan.

 

TallennaTallenna