kanasalaattileivat-fannijakaneli.jpg

Jos en keksi kaupasta muuta ostettavaa jääkaapin täytteeksi, nappaan mukaan paketin maustamattomia kanafileitä. Niistä saa taiottua aina jonkin kiva ruuan, ainakin kanasalaatin. Nyt ajattelin viedä perus kanasalaatin uudelle tasolle, ja tein chicken salad sandwicheja.

 

Vaikka periaatteessa tällä ei ole paljon tekemistä totutun vihreän salaatin tai keveyden kanssa, väittäisin silti että tämä on täydellinen hyvän olon ruoka. Hauskan erikoinen sekoitus viinirypäleitä ja varsiselleriä, pehmeällä creme fraichella siivitettynä. Kaikki todella hyviä raaka-aineita ja ennen kaikkea salaatin maku on huippu raikas! Ruokaisan aterian saa kokoon helposti kun lusikoi kanasalaattia reilun kokoisten maalaisleipäviipaleiden väliin.

 

Kanasalaattileipiä on helppo varioida sesongin mukaan. Keskitalvella laitan salaattiin omenaa, kuivattuja karpaloita ja rouhittuja pekaanipähkinöitä. Nyt tuntui, että päivän parhaana valoisana hetkenä katse alkaa kääntymään jo kevääseen. Lisäsin siis tällä kertaa mukaan rouskuvaa vihreää varsiselleriä ja leivän päälle kerroksen rapeaa salaattia ja vähän versoja.

 

Kyllä sääkartta taitaa tipauttaa vielä keväthaaveilija takaisin maan pinnalle. Mutta pikku hiljaa. Pienin askelin se sieltä tulee.

kanasalaattileivat-fannijakaneli2.jpg

kanasalaattileivat-fannijakaneli4.jpg