minttu-wasabi-herneet-fannijakaneli.jpg

Käytän aika vähän pakastevihanneksia - yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Nimittäin herneitä.

Kotimaiset pakasteherneet ovat laadukkaita ja monipuolisia käyttää vaikka mihin. Herneiden maku säilyy todella hyvin pakastaessa, ja ne maistuvat melkolailla yhtä hyviltä kun tuoreet herneet. Ja niiden väri, super kirkas ja upea!

Herneet kuuluvat meidän kevään ja pääsiäisen kokkailuihin. Tässä muuta resepti-idea näille kirkkaan vihreille kavereille.

 

Helpot reseptit herneistä

- Wasabin potku ja herneiden makeus sopivat loistavasti yhteen. Wasabi-minttuherneet toimivat erinomaiset pääsiäislampaan lisukkeena! (kuvassa)

- Risotto on juhlapöydän klassikko. Mausta se herneillä ja minttuöljyllä!

- Brunssipöydän ihanin tarjottava keväällä on savulohi-herneleivät.

- Sekoita herneisiin reilusti ricottaa ja mausta yrteillä. Sitten hurauta sauvasekoittimella ihanaksi pyreeksi!