Kaupallinen yhteistyö: Arla

piparkakku-pannukakut-fannikaneli.jpg

Joulukuun ensimmäinen viikko on ollut aika vilkas meidän keittiössä. Joulua odotellessa tuntuu, että leipominen ja kokkailu - ja hemmottelu noin muutenkin on mielessä enemmän. Ja kyllä sille löytääkin tavallista enemmän aikaa kun yrittää rauhoittaa tilaa muilta kiireiltä, vaikka vähänkin.

Meille varsinkin joulukuun viikonloppujen aamut on rauhoitettu leppoisalle tekemiselle. Joulukorttien kirjoittamiselle, vanhojen joululehtien selailuun, holiday jazzille ja tavallista ihanammalle aamupalalle. 

Näin talven pimeimpään aikaan kaipaan juuri tällaista hyggeilyä - nautiskelua ja kynttilänvaloa. Ja kun tehdään mutkatonta ruokaa tällaiseen hemmotteluun, tarvitaan erinomaiset raaka-aineet. Hyvälaatuinen ja mielellään mahdollisimman vähän käsitelty kotimainen maito on yksi tärkein osa meidän kokkailuja, ja otinkin kiinnostuneena kokeiluun Arlan Luomu täysmaidon.

Arla Luomu vanhanajan täysmaitoa on prosessoitu vähemmän, ja se on maitoa mahdollisimman luonnollisessa muodossa. Homogenoinnissa maitorasva pilkotaan mekaanisesti pienemmäksi, ja tätä prosessia ei olla tehty ollenkaan Arlan luomumaidolle. Homogenoimattomassa maidossa kerma nousee maidon pinnalle, ja maitoa on hyvä ravistaa ennen käyttöä. Myöskään rasvan määrää maidossa ei ole keinotekoisesti vakioitu, vaan maidossa on tallella kaikki luonnollinen rasva. Maidon rasvaprosentti vaihteleekin luonnollisesti esimerkiksi vuodenajan mukaan. Tällainen maito tuntuu vain simppelin luonnolliselta - sellaiselta kun maito on ennen aikaan ollutkin.

Jääkaapissa odotti nyt nätti punainen maitotölkki. Oikein odotin, että pääsen kokeilemaan sitä meidän aamupalalla.

piparkakku-pannukakut-6-fannikaneli.jpg

piparkakku-pannukakut-5-fannikaneli.jpg

piparkakku-pannukakut-4-fannikaneli.jpg

Rakastan tapaa miten hyvä täysmaito tuo pehmeyttä ja täyteläisyyttä leivontaan. Niinpä tein kasan pannukakkuja. Tai sanoisinko, tein taas pannukakkuja. Ne on meille se juttu, joka tekee aamiaisesta juuri nimenomaan viikonlopun aamiaisen.

Amerikkalaistyyliset paksut pannarit paistuvat kätevästi pannulla eikä niiden taikina tekemiseen mene kuin hetki. Tämä perinteinen amerikkalaisten pannukakkujen resepti on muuten blogin kaikkien aikojen luetuin resepti, joten luulenpa että monissa muissakin keittiöissä paistuu pannarit viikonloppuaamuisin. Pino pannukakkuja ja kuppi kahvia. Toimii aina.

Tuunasin tällä kertaa meidän vuosien varrella testatun ja hyväksi havaitun pannukakkuohjeen joulutunnelmaan sopivaksi. Sekoitin taikinaan piparkakkumaustetta ja kourallisen chocolate chips -suklaahippuja.

Me hurahdettiin näihin pannareihin kyllä ihan täysin! En voi kuvitella ihanampaa yhdistelmää kun hyvästä maidosta tehdyt pehmoisen kuohkeat pannukakut, lämpöinen mausteisuus, suklaasattumat - ja päällä vielä lusikallinen kermavaahtoa ja loraus vaahterasiirappia. Ihan parasta luksusta aamuun, sanon minä. 

piparkakku-pannukakut-2-fannikaneli.jpg

Keitän aamulla kahvit useimmiten mutteripannussa, ja tykkäsin Arlan Luomu täysmaidosta lämmitettynä myös aamukahvissa. Se taittoi vahvan espressotyylisen kahvin juuri sopivan täyteläiseksi.

Kotimaisuus on meille ehdoton juttu maitohyllyllä. Suomen Arlan luomumaidon tuottavat suomalaiset luomutuottajat, ja koko Arlan luomumaitovalikoimalla on kyljessään joutsenmerkki - täysmaidon lisäksi siihen kuuluvat rasvaton maito, kevytmaito, rasvaton piimä ja kuohukerma. Valkkaan kokeiluun seuraavaksi muitakin tuotteita - niissä on niin kauniit pakkauksetkin, luomun tärkeydestä puhumattakaan.

Aitoa maitoa, aidosti ihaniin (ja kiireettömiin!) aamuihin. Niin ja vähän piparkakkujen tuoksua. Luulenpa, että meillä yritetään pitää kiinni hyggestä, tällaisesta ekstra hemmottelusta myös joulun jälkeen.  

piparkakku-pannukakut-8-fannikaneli.jpg

piparkakku-pannukakut-9-fannikaneli.jpg

piparkakku-pannukakut-7-fannikaneli.jpg