pikkeloidyt-kasvikset-fannijakaneli.jpg

Miten teidän viikko on mennyt? Täällä tuntuu, että se on hurahtanut puoleen väliin ilman, että sitä ehti edes huomaamaan.

 

Jotenkin syyskuusta muodostuu aina vilkas. Päätin, että noiden vauhdikkaiden päivien jälkeen, yritän jättää jatkossa myös vähän enemmän energiaa iltaan ja käydä lenkillä (vaikka pienelläkin). Tänään kävelin heti töiden jälkeen rantalenkin melkein kesäisessä säässä. Kummasti se vaan antaa lisäbuustia!

 

Pikkelöinti on ollut nosteessa jo jonkin aikaa, eikä syyttä. Se on kiva tapa taikoa vaikkapa salaatteihin uusia makuja, helposti ja nopsasti.

 

Ei ole ollenkaan sattumaa, että ensimmäinen reseptini täällä Maku.fi-sivuilla oli etikkaperunat. Ja nyt heti perään pikkelöintiä. Unohtamatta sitä, että sipseistä valitsen aina Salt & Vinegar -maun. Olen todellinen etikkafani. Tämä osuus kuuluu siis kategoriaan "Confessions of a vinegar addict". (Tunnistatko itsestäsi samoja tuntomerkkejä? Anyone there?)

 

Keskitytään nyt tällä kertaa etikkaiseen ihanuuteen sen nopeassa muodossa. Tässä ei siis kyse säilömisestä vaan kasvisten maustamisesta etikkaisessa mausteliemessä. Pikapikkelöinti on erinomainen kikka keittiössä, sillä sen makuja voi varioida loputtomasti. Erilaisia vihanneksia, erilaisia yrttejä ja mausteita, mutta perustekniikka säilyy aina samana - oikeassa suhteessa etikkaa, vettä, suolaa ja sokeria. Liemi ei saa olla liian tujun etikkaista, eikä liian siirappisen makeaa.

 

Liemi kiehautetaan ja kaadetaan viipaloitujen kasvisten päälle. Suosikiksi meillä on muodostunut varsiselleri. Ja uskallan väittää, että pikkelöidyt sellerit sopivat myös normaalisti selleriä vihaaville - ne muuntuivat ihan kun super rapeiksi suolakurkuiksi! Mausteiksi sopii vaikkapa timjami, laakerinlehdet ja sinapinsiemenet.

 

Mausteliemessä muhineita kasviksia voi syödä hyvin jo muutaman tunnin kuluttua, ja parhaimmillaan ne ovat pari seuraavaa päivää.

 

Jaan teidän kanssa huomenna reseptin, johon pikkelöidyt sellerit sopivat täydellisesti. Kokeiltu on, parikin kertaa! (Annoksesta löytyy myös vaahterasiirappia...)