pataruokaa-3-fannikaneli.jpg

Laitoin ensimmäisen kerran päälle korkeakauluksisen poolopaidan. Sujautin jalkoihin villasukat.

Kaadoin lasiin punaviiniä (tuhtia italialaista) ja istahdin parvekkeen sohvalle. Ajatukset vaeltelivat ruokaideoissa. Uunipadoissa ja keitoissa. Ahmin sivu sivulta uuden keittokirjan ruokakuvia. Juuri sellaisia reseptejä mitä kaipaan tähän aikaa vuodesta.

Meri-Tuuli Lindströmin ja valokuvaaja Kreetta Järvenpään Pataruokaa on yksi ehkä kaunein suomalainen ruokakirja. Se melkein kuin vaatii rauhallista hetkeä viinilasin ääressä - niin että siihen pääsee uppoutumaan kunnolla. 

Tykkään Meri-Tuulin ruokatarinoista ja oivalluksista. Ja Kreetan kuvat sulattavat sydämen. (Kurkkaa kirjasta näyte täältä.) Meri-Tuulin aikaisempikin opus Mökin keittokirja (joka oli meillä yksi kesäloman luetuin kirja) ihastutti tunnelmallaan - se tässäkin kirjassa on reseptien lisäksi parasta. Tunnelma.

Suosittelen kirjaa (ja lasia punaviiniä) kaikille meille syysfiilistelijöille. Meillä tehdään ensimmäisenä kirjan ossu buco -resepti. Hannan soppa -blogissa kokeiltiin jo kirjan sivuilta palsternakkapataa - ihanan näköistä tuokin.

Tunnelmallista syyskuun viikonloppua kaikille!

pataruokaa-4-fannikaneli.jpg

pataruokaa-2-fannikaneli.jpg

pataruokaa-fannikaneli.jpg

* Kirja saatu arvostelukappaleena julkaisijalta