tuplasuklaa-banaanikakku-fannijakaneli2.jpg

Kun viikko alkaa kakulla, ei voi mennä vikaan! Tein B:n kanssa supertäyteläistä tuplasuklaa-banaanikakkua sunnuntaina, ja olen napannut sitä nyt palan molempina työaamuina. Ja hyvä flow on ollutkin molempina päivinä (liekö kakun ansiota, vai huippujen työkavereiden)!

 

Hedelmäkulhossa oli pehmentynyt pari banaania. Heti kun näen kohta kompostiin joutuvia banaaneja, ajattelen kakkua. Ne nimittäin antavat kakkuun kivan mehevän rakenteen. Banaaneja on jäänyt pehmenemään syömättä jo pari kertaa viime aikoina, joten epäilen, että tässä on takana suunniteltu juttu. Ylikypsät banaanit = kakku. Joku meillä on tajunnut tämän yhtälön, heh. (Ja, että kakkua on paljon kivempi syödä kun pelkkiä banaaneja!)

 

Vaikka yleensä en tykkää banaanin voimakkaasta mausta, vaikkapa smoothiessa tai leivonnaisissa, niin banaanikakku on luku erikseen. Banana bread kuuluu meidän vakkari leivontaresepteihin näin talvisin, ja tällä kertaa testasin ensimmäisen kerran tällaista överisuklaista versiota. Tuplaasuklaa tässä kakussa tarkoittaa kahta ihanan suklaista osaa - taikinaan sekoitetaan reilu määrä tummaa kaakaojauhetta ja sen lisäksi mukaan rouhitaan tummaasuklaata.

 

Täyteläisen voimakkaan makuisen kakun kaveriksi otin lasin maitoa. I-h-a-n-a-a.

tuplasuklaa-banaanikakku-fannijakaneli4.jpg

tuplasuklaa-banaanikakku-fannijakaneli.jpg

tuplasuklaa-banaanikakku-fannijakaneli3.jpg