parsaa-pistaasikuorrutteella-2-fannijakaneli.jpg

Miten teidän viikonloppu meni? Me oltiin minilomalla mökkimaisemissa helatorstain pidentäminä vapaina. Pihatöitä ja puutarhakaupoissa haahuilua. (Mökille tulee ensimmäistä kertaa viljelylaatikoita!) Mutkatonta kokkailua ja ensimmäinen raparperipiirakka. Takkatulta ja viiniä. My kind of vacation.

Meillä on syöty enemmän parsaa kun kenenkään varmaankaan kannattaisi syödä. Ollaan kokeiltu varmasti kaikki sen eri versiot, joita kaupasta saa. Espanjalaiset, italialaiset, perulaiset ja hollantilaiset. Luomut ja tarjousniput. On se vaan niin, että paras parsa tulee juuri nyt Italiasta, luomuna. Ohuet ja napakat varret ovat parhaita, ja me huomattiin, että vähän ekstraa kannattaa maksaa. Mauissa on isoja eroja, ja hyvälaatuisista parsoista ei tarvitse napata paljoa vartta pois, sillä se ei ole puista.

Huippuhyvä parsa (varsinkin kotimainen sitten kun sitä saa) ei kaipaa paljon kypsennystä - nopea paahtaminen uunissa tuo maut esiin parhaiten. Ja kannattaa kokeilla täydellisen parsanipun löydyttyä syödä sitä myös raakana, kuorimaveitsellä ohuiksi viipaleiksi höylättynä. Uunissa paahdettuja parsoja tehdään meillä ehdottomasti eniten.

Tällä kertaa kasasin parsojen päälle ekstramakuja ja paistos muuntui kokonaiseksi ateriaksi fetan ja pähkinän voimin. Pistaasi sopii parsan makuun kivasti, ja fetahan toimii aina! (Jos tältä fetafanilta kysytään.) Bongasin makuyhdistelmän viime keväänä yhdestä suosikkistani, Joy the Baker -blogista. Tätä settiä kannattaa ehdottomasti kokeilla napakan hapokkaan vinaigrettin kanssa!

Eipä muuta, kun terveiset täältä parsakeittiöstä. Kohta saattaa tulla kiintiö täyteen, mutta siihen asti - nautitaan näistä vihreistä ihanuuksista!

parsat-fannijakaneli.jpg