kurpitsa-kvinoa-salaatti-fannijakaneli-3.jpg

 

Ajattelin jakaa teidän kanssa tänään hyvänolon ruuan, jota ilman en ole voinut elää tänä syksynä.

 

Monien tuhtien syysruokien vastapainoksi olen yrittänyt löytää yksinkertaisia, kevyempiä ja hyvää tekeviä ruokia. Salaatteja ja keittoja, joiden jälkeen on energiaa käydä to-do-listan kimppuun, hypätä pyörän selkään ja kipaista asioilla tai lähteä lenkkipolulle.

 

Kerroinkin teille aiemmin, että hamstraan kurpitsoja aina kun vaan pystyn. Nyt kaupoissa on ollut erityisen hyviä suomalaisia, ihanan raidallisia ja täplikkäitä talvikurpitsoja. (Voiko olla nätimpää vihannesta!) Syön niitä paahdettuina viipaleina kuorineen päivineen ihan pelkästäänkin, ja erityisen hyviä ne ovat salaateissa.

 

Suhtauduin vuosia kvinoaan aika intohimottomasti. Olihan se ihan hyvää, joo, mutta usein myös aika mautonta. Sitten tajusin jujun mikä saa sen maistumaan siltä miltä kvinoan pitää. Ensinnäkin kvinoaa ei kannata keitellä muhjuksi vaan juuri ja juuri kypsäksi, ja ennen kaikkea, sekoittaa mukaan tarpeeksi happoa! Happoa tuomaan sopii hyvin sitruuna, mutta muitakin variaatioita kannattaa kokeilla viinietikasta greippimehuun. Yllätyn joka kerta miten reippaasti sitruunamehua tarvitaankaan mukaan, jotta maku raikastuu ja terävöityy.

 

Makuja voi muutenkin rakentaa kvinoaan lisäämällä siihen aavistuksen makeutta, vaikkapa hunajaa ja sitten tietysti paljon tuoreita yrttejä. Vuorottele kurpitsa- ja kvinoakerroksilla ja yhdistä mukaan suolaista fetaa. Voila, siinäpä salaatti!

 

Energiaa ja hyvää oloa viikon alkuun!

 

kurpitsa-kvinoa-salaatti-fannijakaneli-2.jpg

 

kurpitsa-kvinoa-salaatti-fannijakaneli.jpg