omena-salaatti-2-fannikaneli.jpg

Viikonloppu tulee, ihanaa. Meillä aiotaan ottaa perjantai-ilta rennosti - koti-ilta on just nyt paras ilta!

Juustot kulkee meillä kokkailuissa pitkin vuotta. Jos jotain ruokaa rakastan yli muiden niin juustoja. Kesäisin usein keppoisammat juustot ja suolaisemmat halloumit ja fetat hedelmien ja marjojen kanssa salaateissa. Syksyn tullen mieli halajaa tuhdimpia juustoja. Himoitsin kesätauon jälkeen taas pehmeää Camembert-juustoa. Se on syntisen hyvää kun sen paistaa uunissa. Siellä se muuttuu vartissa aivan kuin täydellisen pehmeäksi dippailtavaksi juustofondiksi.

Luulenpa, että useat teistä jakaa rakkauden juustoihin. Nimittäin yksi tykätyin blogin resepti on nimenomaisesti paistettu camembert ja viinirypäleet. Noiden kahden kombo on herkullinen. Pehmeän camembertin kanssa sopii todella hyvin syksyn fiilikseen sopivat ainekset - omenat, päärynät, viikunat, viinirypäleet, pähkinät, yrtit, hunaja. You name it. Juustohyllystä kannattaa siis juuri nyt napata mukaan tuollainen juustokiekko.

Tein tällä kertaa paistetun camembertin seuraksi pähkinäisen omenasalaatin. Paistoin mukaan myös kanaa ja tökin juustoon rosmariinin oksia. Kaikki maut tuntuivat olevan toistensa kanssa kivasti sopusoinnussa. 

camembert-fannikaneli.jpg

Kaada lasiin pehmeän hedelmäistä punaviiniä. Liian tuhdin tai super tanniinisen viinin kanssa maut eivät oikein pääse oikeuksiinsa. Toinen vaihtoehto voisi olla kupliva Prosecco. Meidän viinivalinta oli tällä kertaa yksi meidän suosikki Pinot Noir - sekin oli aika mukava match tälle aterialle.

Kynttilän valoa, syksyn makuja, hyvää juustoa ja viiniä. Siitä on parhaat viikonloppuillat tehty.

Hauskaa viikonloppua!

omena-salaatti-fannikaneli.jpg