16250257579_46dac466a1_k.jpg

Ei voisi olla parempaa hetkeä kirjoittaa arki-iltojen ruokapelastajasta. Kun tarpoo loskassa kodin, bussin, metron ja työpaikan välissä, ei tee mieli lähteä enää kaupan ruuhkaan jonottamaan. Mutta kyllä sitä vähän väsähtänytkin kokki keinot keksii. Ja kaikki alkaa rasiallisesta kananmunia!

 

Kirjoitin pienen oodin frittatasta, italialaisesta munakaspannusta Maku-lehden huomenna ilmestyvään numeroon. Arkiruuan neroudessaan, frittata avaa uuden Ilman reseptiä -juttusarjan. Olen tosi iloinen, että pääsen jakamaan teidän kanssa ruokatarinoita kolumnipaikalla lehdenkin puolella! Kolumnin jujuna on omaa arkea helpottavat ruuat - sellaiset, mitä on helppo tehdä ilman reseptiä ja soveltaa tilanteen mukaan.

 

Niin, ja takaisin siihen frittataan! Kokoan usein pannulle tähteitä jääkaapista ja kaadan vatkatut kananmunat täytteiden päälle. Se on frittatan hienous lyhyesti sanottuna - kaapista löytyvillä raaka-aineilla pärjää pitkälle eikä taaksen jää hurjaa määrää tiskiä. Rakastan chorizoa ja laitan sitä useimmiten frittataan (ja vähän kaikkeen muuhunkin). Tulisen chorizon kaveriksi sopii ihanasti keitettyjen perunoiden jämät ja tuoreet pinaatinlehdet. Frittatan saa alkulämmöt liedellä ja lopuksi pannu nakataan uuniin. 

 

Maku-lehden vuoden eka numero on lehtihyllyillä uunituoreena nyt keskiviikkona. Kolumnin lisäksi, samasta numerosta löytyy tämän näppiksen tuotoksena myös Barcelonan matkajuttu ja yksi juustokakkuohje - ja aika herkullisen paketti ruokaideoita noin muutenkin! Olisi ihana kuulla mitä tykkäätte uudesta kolumnista - niin ja frittatasta tietty!