nyhtokaura-leivat-3-fannikaneli.jpg

Jee, viikonloppu! Ja sehän tarkoittaa super laiskoja aamupaloja pitkän kaavan mukaan.

Olen kokkaillut nyhtökauraa muutaman kerran, nuudeliwokkia ja tacoja, ja ajattelin tehdä siitä jotain hyvää aamiaiseksi. Lämpimät leivät ovat meidän viikonlopun aamupalapöydässä kestosuosikit. Ei siis sen kummenpia kikkailuita. Lämppäreillä mennään.

Paistoin leipäviipaleet rapeiksi pannulla. Samoin paistoin nyhtökauraan paistoin vähän väriä. Kasasin leipäsiivujen päälle ison kasan nyhtökauraa ja cheddaria, ja laitoin leivät paahtumaan uuniin hetkeksi. Sillä aikaa paistoin kananmunat ja tein ruohosipulista ja creme fraichesta kastikkeen.

B teki aamulatet isoihin mukeihin. Me nautiskeltiin leivät pienien perunaröstien ja paahdettujen kirsikkatomaattien kanssa. Ilman mitään kiirettä.

Ihanaa viikonloppua!

nyhtokaura-leivat-fannikaneli.jpg

nyhtokaura-leivat-2-fannikaneli.jpg