murskatut-perunat-fannikaneli.jpg

Uuniperunoiden rapeampi olemus löytyy yllättävällä tavalla, murskaamalla!

Meillä on lapsuudessa ollut aina oman maan perunoita. Vaikka teininä perunat tuntuivat tulevan välillä korvistakin ulos, niin myöhemmin niitä on oppi arvostamaan erityisen mahtavana raaka-aineena. (Varsinkin kun niitä oli kuokkimassa muutaman kerran!) Peruna on parhaimmillaan todella herkullinen ruoka vaikka ihan itsekseenkin ilman sen suurempia lisukkeita.

Meillä tehdään talvisin usein uuniperunoita erilaisilla täytteillä. Joskus teen amerikkalaiseen tyyliin potato skinsejä eli täytettyjä perunankuoria vaikkapa tällaisella täytteellä. Uunissa pehmeäksi paistunut peruna on todellista lohturuokaa. Mutta mitäpä jos täyteläiseen pehmeyteen yhdistetään vähän rapeutta? Se syntyy kun perunoita murjotaan reilulla kädellä.

Paistoin uunissa hyvin pestyt ja harjatut perunat melkein kypsiksi. Annoin niiden jäähtyä muutaman minuutin uunipellillä ja otin esiin reilun kokoisen lasin. Murskasin perunat lasin pohjalla painaen niin että reunat repesivät sopivan sattumanvaraisesti. Lyttyyn painettuihin perunoihin syntyy mukavasti lisää eri muotoisia reunoja ja kuoppia, jotka pääsevät rapeutumaan sileää pintaa paremmin. Sivelin perunoiden pinnalle oliiviöljyä ja rouhaisin päälle suolaa.

Murskatut perunat tyrkätään takaisin uuniin ja paistetaan kunnes pinta on rapsakoitunut. Tein perunoiden kylkeen vähän pikkelöityjä punasipuleita ja ripautin pinnalle ruohosipulisilppua. Tarjoile perunat vaikkapa kermaviilikastikkeen kanssa.

murskatut-perunat-3-fannikaneli.jpg

murskatut-perunat-2-fannikaneli.jpg