suklaakeksit-8-fannikaneli.jpg

Kun taustalla soi jouluiset jazzin sävelet, tällaisesta harvoin leipovastikin kokkailijasta kuoriutuu näin joulun alla pikkuleipien paistaja. Tein B:n kanssa kaksi pellillistä tumman suklaisia keksejä, ja pakkasin niitä muutaman rasiallisen lahjaksi.

Thumbprint cookies, olen tehnyt niitä perinteisellä amerikkalaisella ohjeella muutamana vuotena. Vaaleisiin voikekseihin painetaan sormella kuoppa, peukun kuva, ja se täytetään hillolla. Nyt päätin kokeilla thumbprinteista uutta versiota, joka on kaikessa täyteläisyydessään suklaan ystävän unelma. Se sopii erityisesti aikuiseen makuun ja joulun herkkupalaksi suklaakonvehtien sijaan (tai lisäksi!)

Tumma suklaa on näiden keksien päätähti. Se maistuu lähes browniemaisen pehmeän sitkeän keksin taikinassa, johon tulee reilusti tummaa kaakaojauhetta. Keksit täytetään tummasta suklaasta, kermasta ja hunajasta kiehautetulla vanukkaalla. Suklaatäytteen silkkisen täyteläinen maku tulee esiin täydellisesti kun päälle ripauttaa vielä muutaman hipun merisuolaa. You're with me?

suklaakeksit-4-fannikaneli.jpg

suklaakeksit-7-fannikaneli.jpg

suklaakeksit-5-fannikaneli.jpg

Syvän tumma keksitaikina muotoillaan pieniksi palloiksi, pyöritellään rapeassa sokerissa ja keksin keskellä painetaan reilu kuoppa. Keksit paistuvat uunissa kymmenisen minuuttia. Keksi jää keskeltä kivan pehmeäksi, samalla kun reunat ovat rouskuvia. Parhaat keksit on juuri sellaisia, joissa on aavistus sitkeää toffeemaisuutta!

Keksien suklaatäyte on huippu helppo tehdä. Ei pitkää sekoittelua tai keittämistä. Hunajalla ja vaniljalla maustettu kerma kuumennetaan kattilassa höyryäväksi ja se kaadetaan suklaapalojen päälle. Sitten hämmennellään hetki kunnes suklaa sulaa, ja lopuksi joukkoon lisätään pari lusikkaa voita. Täyte on ihanan kiiltävää ja jähmettyy sopivasti keksien päälle.

Enpä keksi mitään herkullisempaa tapaa syödä tummaa suklaata. Teidän on kokeiltava näitä lämpöisen glögin tai portviinin kanssa!

suklaakeksit-3-fannikaneli.jpg

suklaakeksit-6-fannikaneli.jpg