mausteinen-tomaattihillo-fannijakaneli.jpg

Lasipurkit, ne on sitten ihania.

 

Poltan purkeissa kynttilöitä, kaadaan niihin viikonlopun cocktailit, ja katan ne pöytään usein eri lisukkeille ja kastikkeille. Pari vuotta sitten juhlituissa häissä, juhlapaikka oli täynnä dahlioita ja harsokukkia lasipurkeissa. Viime Amerikan reissulla täytin hyvän kokoisen kulman matkalaukusta erilaisilla purkeilla. (Nyt kun kirjoitan tätä niin huomaan miten vakavaa tämä purkkivillitys onkaan!)

 

Kivaa on muuten myös herkkujen purkitus! En ole supersäilöjä, mutta tykkään tehdä yksinkertaisia chutneyta ja mausteisia hilloja. Rakastan juustoja (siis ihan kaikkia), ja tämä mausteinen tomaattihillo on niin hyvää niiden kaverina.

 

Tehdään ajatusharjoitus. Kuvittele ohut pala paahdettua leipää. Siihen päälle pehmeä juustoviipale. Ja juuston päälle lusikallinen valuvan siirappista tomaattihilloa. Onnen hetki.

 

Tämä hillo on leikittelevän helppo tehdä. Leikkaa tomaatit kuutioiksi - koolla ja muodolla ei niin väliä. Hilloon kuuluvat kuorien sattumat, joten tomaatteja ei tarvitse kuoria. Sitten tomaatit kiehutellaan sokerin, limen mehun ja mausteiden kanssa tahmean juoksevaksi hilloksi.

 

Ja samalla saat keittiöön mahtavat tuoksut.

 

Tomato jam