inkivaaripossu-3-fannijakaneli.jpg

Marraskuun viimeisinä tunteina meidän uunissa hautuu omppupossu. Eikä haudukaan ihan perusliemessä - sekoitin inkivääriolueen ja omenamehuun ison kasan vihanneksia ja yrttejä. Aika mahtavat tuoksut!

 

Luulenpa, että pulled pork eli nyhtöpossu on jäänyt ruokatrendien huipulta pysyvästi meidän useimpien keittiöön. Se on yksinkertaisesti vaan niin fiksu ruoka - liha hautuu vaivattomasti padassa kun padassa, liemeen voi käyttää erilaisia makuyhdistelmiä ja lopputuloksesta voi nauttia tähteineen monta päivää.

 

Tällä kertaa testasin inkiväärin ja omenan yhdistelmää. Aikamoinen trendi on ollut muuten inkiväärijuomatkin. Rakastan ginger alea ja alkoholittomia inkiväärioluita. Niitä on tullut kauppojen valikoimiin viime aikoina enemmän, ja Barr's Original Ginger Beer -juoma löydettyäni, se on mennyt muiden inkivääritölkkien edelle.

 

Eikun siis Creuset (luottopata!) esille ja omppupossu uuniin. Neljän tunnin haudutuksen jälkeen meillä on reilu annos mehevää lihaa, josta syntyy vaikkapa joulujuhlien alkupalojen herkullinen täyte. Kokeile nyhtöpossua minileipien päällä suikaloidun omenan ja timjamin kanssa!

 

inkivaaripossu-fannijakaneli.jpg

inkivaaripossu-2-fannijakaneli.jpg