mandariini-kakku-4-fannikaneli.jpg

Moikat tammikuulle. Nyt on vuorossa jo helmikuu!

Tällaisina tasapaksuina talviviikkoina ei auta kun etsiä jotain pirtsakkaa ja piristävää, vaikka ei se kyllä aina helppoa ole. (Puuh, kevään aurinkoa odotellessa.) Kun sesongissa olevat tuoreet raaka-aineet ovat aika vähissä, kotimaiset varsinkin, täytyy etsiä makuja vähän kauempaa. 

Sitruskausi on pelastus tähän vuodenaikaan. Keräsin viime kauppareissulla ainakin kolme pussia sitrushedelmiä. Mandariineja. Appelsiineja. Veriappelsiineja. 

mandariini-kakku-2-fannikaneli.jpg

Sitrukset sopivat muuten erinomaisesti leivontaan. Teen usein tätä vanhaa suosikkikakkuani, johon raastan mukaan limeä. Tai sitten tätä oliiviöljykakku veriappelsiinilla maustettuna.

Tällä kertaa tein mandariineista ja appelsiinista leipävuoassa kahvikakun. Käytin appelsiineista mehun ja kuorta, ja mandariineja pilkoin kakkuun pieniksi sattumiksi. Pirteää helmikuun starttia!

Translation: Fighting the grey days with lots of orange - and cake.

mandariini-kakku-3-fannikaneli.jpg

mandariini-kakku-fannikaneli.jpg