kurkuma-latte-fannikaneli.jpg

Meillä tehdään joka viikonloppuaamu isot maitokahvit, lattet. Lisään ruuvipannulla keitetyn vahvan kahvin päälle reilun kaadon höyryävää, kevyesti vaahdotettua maitoa.

Tällä kertaa tein meille vähän erilaiset lattet. Kurkuma on yksi trendikkäin raaka-aine juuri nyt, ja sitä on alkanut löytymään kaupoista paremmin myös tuoreena. Ostin paketin tuoreita kurkumajuuria, ja ajattelin että nyt on aika kokeilla paljon puhuttua kultaista maitoa eli kurkumalattea.

Tämä trendijuoma taisi lähteä leviämään terveysintoilijoiden aloittamana Kaliforniasta, ja kurkumalla uskotaankin olevan useita terveysvaikutteita. Se liitetään ruuansulatuksen edistämiseen ja vatsavaivojen vähentämiseen, tulehduksien hillitsemiseen ja parempaa muistiin. 

Hyvinvointia edistävien vaikutusten lisäksi, kurkuma on ennen kaikkea upean värinen mauste, joka tuo kivan aromin useisiin ruokiin. Kurkumalatten voi valmistaa täysin maidottomana kaura- tai mantelijuomasta, ja se maustetaan kurkuman lisäksi ihanan lämpöisillä mauilla. Ja jos et löydä tuoretta kurkumaa, myös jauhettu versio toimii hyvin.

Valitsin latteen tällä kertaa kaurajuoma, joka on suunniteltu kahvijuomiin - se vaahtoutuu hyvin ja siinä on mukavan pehmeä maku. Sekoitin kaurajuomaan kattilassa hienoksi raastettua kurkumaa ja inkivääriä. Lisäsin mukaan kaksi kanelitankoa ja puolisen tusinaa kardemumman siemeniä kokonaisina. Kahvia tässä kurkumalattessa ei ole ollenkaan. 

Kuumensin juoman miedolla lämmöllä, ja annoin sen höyrytä hiljalleen 10 minuuttia. Kurkuman luonnollisesti hieman kitkerä maku pehmentyy kuumentaessa ja myös muut mausteet ehtivät maustaa maidon. Lisäsin joukkoon lopuksi lorauksen hunajaa.

Kaadoin höyryävän seos korkeaan kannuun siivilän läpi. Vaahdotin juoman kevyesti sauvasekoittimen vaahdotuslevyllä - homma onnistuu hyvin myös maidonvaahdottimella. Kurkumalatten maku on lempeän pehmeä ja sen mausteisuus tuo mieleen chai-juomat.

Ei kurkumalatte taida perinteisen cafe latten paikkaa viedä meidän aamupalapöydässä, mutta silloin tällöin varmasti kiehautan taas keltaista maitoa.

Kippis hyvälle ololle! 

kurkuma-latte-3-fannikaneli.jpg

kurkuma-latte-2-fannikaneli.jpg