taytetyt-paprikat-3-fannikaneli.jpg

Maanantai, sieltä se tuli taas viikonlopun jälkeen vähän niinkuin yllättäen. Meillä oli ihanan laiska viikonloppu. Viime viikon kesäloman loppu, vieraiden lentokentälle aamuyöllä vieminen, hulinaa täynnä ollut työviikko - kaikki nollaantui mukavasti hyvillä unilla, aurinkoisella parvekkeella lueskellen ja vähän herkutellenkin.

Uusi viikko kaipaa uusia kujeita. Keittiössäkin. Tein ensimmäistä kertaa vuosiin täytettyjä paprikoita, ja mietiskelin miten saisin niihin hauskan modernin twistin. (Vähän niinkuin näihin vähän erilaisiin täytettyihin kesäkurpitsoihin.) Täytettyjen paprikoiden joskus tylsäkin maine unohtui kun täytin ne kreikkalaiseen tyyliin halloumilla, oliiveilla, tomaateilla ja sipulilla. Massaa täytteeseen tuo kvinoa, joka on muuten erilaisten mausteiden kanssa oiva täyte kaikenlaisiin muihinkin kasviksiin, vaikkapa kurpitsoihin ja tomaatteihin. 

taytetyt-paprikat-fannikaneli.jpg

Pienet halloumikuutiot paistuvat kivan rapeiksi täytettyjen paprikoiden päälle. Halloumin tilalle sopisi hyvin myös feta. Yrtiksi valkkasin tällä kertaa timjamin, sillä se oli ainoa yrttiruukku, joka selvisi hengissä parvekkeella meidän mökkiloman yli. Aika hyvin se sopikin mukaan - samoin oregano voisi olla ihana klassisen kreikkalaisen salaatin tapaan.

Hyvää twistiä alkavaan viikkoon!

taytetyt-paprikat-2-fannikaneli.jpg