lihapulla-pita-fannijakaneli.jpg

Tunnelma tiivistyy pikku hiljaa useissa kotisohvien kisakatsomoissa. Meillä seurataan tiiviisti jääkiekon MM-kisoja joka vuosi, eikä tämä ole poikkeus. Suunnittelin lätkäkatsomon tarjottaviksi jotain astetta parempaa - pöydän täyteen meidän suosikkimakuja ja kylmää olutta.

Katsoin Kiran Keittiössä -ohjelmaa ja innostuin tekemään pieniä leipäisiä, flatbreadeja Kiran ohjeella. (Suosittelen muuten kaikille Kiran ohjelmaa - ruokainspiraatio sen jälkeen on taattu!) Flatbreadit oli yllättävän helppo tehdä ja ohuet rieskat paistuivat pannulla hetkessä. Taikinassa ei ole hiivaa eikä sitä tarvitse vaivata. Annoin taikinan levätä vartin verran ja sitä oli todella helppo käsitellä ja kaulia. Ja ennen kaikkea maussa oli ihan eri meininki kun kaupan pitaleivissä tai tortillakuorissa! (Tosin nekin käyvät jos haluat oikaista ja tehdä ruuan pikaisemmin!) 

Littanoiden leipästen täytteeksi tein oreganolla maustettuja lihapullia ja nopeasti pikkelöityjä vihanneksia - fenkolia, kurkkua ja sipulia. Niiden lisäksi murustelin mukaan fetaa. Päälle lusikoitiin minttupestoa, joka sekin oli simppeli hurauttaa valmiiksi sauvasekoittimella. Kaikki maut sopivat kyllä yhteen just eikä melkein!

Hieman valmisteluja tämä kattaus vaati, mutta oli kyllä onnellisia syöjiäkin. Tarjoile lihapulla-pitaleivät kylmän juoman kanssa, tsemppihuutojen "Leijonat!!" saattelemana.

lihapulla-pita-2-fannijakaneli.jpg