kanttarelli-quesadillat-2-fannikaneli.jpg

Katselin onnellisena kasaa kanttarelleja keittiön pöydällä. Äiti keräsi meille mökiltä kotiin vietäväksi ison laatikollisen kanttarelleja. Mitäs näistä keksisi?

Quesadilloja. Niitä voisi tehdän sieniversiona! Juustotäytteen sekaan reilusti sipulin kanssa paistettuja kanttarelleja, vähän tuoretta korianteria ja ripaus kuivattua oreganoa. Keltaiset sienisattumat ovat täytteen pääosassa, ja muut maut komppaavat kivasti mukana. Tykkään yhdistää usein tuoreita ja kuivattuja yrttejä - niin saa maukuihin molempia, raikkautta ja syvyyttä.

Sitten vaan pehmeän tortillakuoren toinen puoli toisen päälle. Läps, ja koko komeus pannulle! Käytin samaa paistinpannua kun sienien paistamiseen - pyyhkäisin pintaa välillä vähän paperilla. Quesadilla paistuu parissa minuutissa rapsakasti, ja painelin sitä pariin otteeseen lastalla niin juuston sulaessa tortilla liimautuu paremmin yhteen.

Kasasin lautaselle quesadilloja, muutaman sitruunalohkon ja ekstra korianteria. (Tuoreeksi yrtiksi voisi sopia myös lehtipersilja!) Lusikoi juustotihkuvan quesadillasiivun päälle ranskankermaa ja istahda ulos hämärtyvään loppukesän iltaan. Rentoa viikonloppua!

kanttarelli-quesadillat-fannikaneli.jpg

kanttarelli-quesadillat-3-fannikaneli.jpg

P.S. Kuvassa on ranskankerman lisäksi toinenkin kastike. Ja se ei ole ulkonäöstään huolimatta guacamolea! Tein crazyn reseptikokeilun - ja no, se itseasiassa toimi!

Näyttääkö kastike teistä kiinnostavalta? Voisin jakaa tämän hieman oudon ohjeen ensi viikolla... jos uskallan!