juustopallo-fannikaneli.jpg

Kokosin illanistujaisiin juustotarjottimen. Uutena jäsenenä otin mukaan retron maineesta nauttivan juustopallon. Mutta itse asiassa, pallosta tuli ihan kauniin moderni kun tuunasin pehmeän vuohenjuuston muutamalla mausteella ja kuorrutin sen raikkaalla ruohosipulilla.

Valitse kaupasta palloa varten pehmeä vuohenjuusto (esim. Président Petits Chèvres Doux) ja voit sekoittaa mukaan halutessasi myös tuorejuustoa. Sekoita pehmeään juustomassaan ruohosipulia ja pähkinäruohetta. Mukaan sopisi loistavasti myös muut yrtit ja vaikkapa kuivatut marjat. Muotoile juustosta sio pallo ja pyörittele se ruohosipulisilpussa leikkuulaidan päälle. Kääri juusto kelmuun ja nosta se jääkaappiin odottamaan illan juhlia.

Kasaa lautaselle juustopallon ympärile erilaisia keksejä. Laita kulhoihin kuivattuja karpaloita ja pähkinöitä. Kaada laseihin viiniä ja nautiskele!

Iloista itsenäisyyspäivää kaikille!

juustopallo-2-fannikaneli.jpg