halloween-juustokakku-fannijakaneli2-2500.jpg

Kahden kulttuurin sekoittamisessa on se hauska puoli, että meillä juhlitaan molemmat, suomalaiset ja amerikkalaiset juhlapyhät. Halloween on kiva piristys pimeään loka- ja marraskuun taitteeseen. Tällaisena kurpitsahulluna, ei siitä voi kun tykätä!

 

Kun etsin kivoja ideoita lähestyvään kurpitsajuhlaan, suuntasin enempää empimättä Halloweenin kruunaamattoman kuningattaren, Martha Stewartin suuntaan. Olen kerännyt vuosien varrelta yhden hyllynpätkän verran Martha Stewart Living -lehtiä, ja melkein kaikki Halloween-numerot. Yksi resepti osui sieltä silmään yli muiden, No-bake Spiderweb Cheesecake. Ja pakkohan söpöä amerikkalaista överikakkua oli kokeilla, vähän muunneltuna suomalaisena versiona!

 

Tähän juustokakkuun ei tarvita liivatetta tai uunia. Kakku hyydytetään pakastimessa samaan tapaan kun ice-box cake, ja sen voi nostaa sieltä helposti tarjottavaksi. Jäädytyksestä huolimatta, kakku sulaa samettisen pehmeäksi hetkessä eikä siivuja leikatessa tarvitse jännittää kestääkö ne kasassa. Kaloritietoisen valinta juustokakku ei ole, mutta kerrankos sitä syödään hämähäkkijuustokakkua!

 

En ole erityisen vakaakätinen mitä tulee kakkujen koristeluun. (Ihailen vain kaukaa Emman uskomattomia kakkuluomuksia!) Niin kuin yleensä ruuanlaitossa, yksinkertainen olkoon siis parasta koristelussakin. Kakun pintaan piirretään ympyröitä suklaalla, ja veitsellä vedetyt viivat muuntavat kuvion hämähäkin seitiksi. Vitsi, se oli kyllä koko reseptin hauskin vaihe!

 

Ei muuta kun seittejä virittelemään!

 

halloween-juustokakku-fannijakaneli-2500.jpg