tuorepuuro-fannikaneli.jpg

Puurohistorialleni ei voi kun nauraa. Tyyppi, joka ei koskaan olisi valinnut kaurapuuroa aamupalalla, lusikoi sitä nykyisin melkeinpä joka päivä.

Lapsena peruskaurapuuro. Not my thing. Olin vältellyt puuroa niin kauan kun muistan. Halusin löytää jotain helppoa ja hyvää aamupalalle, joka oikeasti pitää nälkää ja tekee hyvää. Ensimmäiseksi aloin tekemään uunipuuroa kaurasta. Ja sitten siirryin tuorepuuroon. Ihastuin molempiin.

Nyt nappaan melkein joka arkiaamu mukaan ison muovisen take-awaykupillisen tuorepuuroa. Syön sen yleensä heti toimistolle päästyäni, kahvikupillisen kanssa. Viikonloppuisin teen tuorepuuron kulhoon ja tuunaan sitä tavallista enemmän.

Talvikautena olen lisännyt puuroon paljon sitrushedelmiä, kotimaisia pakastemarjoja ja pähkinöitä. Makeutan puuron usein lorauksen vaahterasiirappia tai hunajaa. Useimmiten sekoitan mukaan pakastemustikoita. Säilöin viime kesänä pakkaseen kilotolkulla pensasmustikoita, ja ne ovat kyllä ihania puurossa.

Tässä vakkarireseptini helpolle tuorepuurolle. Teen sen ennen nukkumaanmenoa odottelemaan jääkaappiin. Siellä se on aamulla valmiina!

Millainen on sinun suosikki tuorepuurosi?