ribollita-3-fannikaneli.jpg

Kokosin tässä ajatuksiani ja ideoita helmikuun kokkailuihin. Vaikka pöydällä on jo maljakollinen tulppaaneja ja pikku hiljaa kevät alkaa hiipiä mieliin, niin toisaalta samaan aikaan talvi pitää vielä otteessaan.

Kaipaan vieläkin täyteläisiä ja hemmottelevia ruokia. Sellaista kivan leppoisaa syötävää loskassa kävelyn jälkeen. Keräsin arkistosta itselleni ajankohtaisia reseptejä, jotka sopivat helmikuun fiilikseen. Tässä niistä muutama.

Mitä ruokia aiot tehdä vielä ennen kun kevät saapuu?

 

Ideoita iltaruoaksi

- Klassikoiden klassikko wienenleike ansaitsee paikkansa. Jos et ole syönyt sitä pitkään aikaa, kannattaa taas kokeilla.

- Juuri tähän hetkeen sopivat nyhtöpossun mausteet ovat sitruuna ja rosmariini.

- Jos jokin pasta pelastaa meidän illan, niin se on tämä sitruunapasta. Love.

- Talvikeittojen upeus tiivistyy toscanalaisessa ribolitassa.

 

Herkkunälkään

- Kuivahtaneet pullat muuntuvat tässä paistoksessa ihan kuin vanukkaaksi.

- Pakastepuolukat ja omenapalat muuntuvat melkein hilloksi tässä kauramurupaistoksessa.

- Banaanikakku espresso-kierteillä. Miten selviäisinkään talvesta ilman tätä kakkua.

 

Aamupalapöytään

- Hittituote nyhtökaura sopii erinomaisesti aamiaisleipiin. Cheddaria unohtamatta.

- Muffinssivuoassa taikoo nopsaan paistetut kananmunatkupit ja vieläpä ilmakuivatun kinkun ja juuston kera.

 

Muutama hyvän olon resepti

- Lohen kanssa oiva salaatti syntyy kikherneistä.

- Sitrushedelmät ovat nyt super hyviä. Nauti niistä vaikkapa tässä salaatissa.