possurulla-2-fannikaneli.jpg

Kuulkaas, tein elämäni ensimmäisen possurullan. Ja hyvä rulla siitä tulikin.

Ostin lihatiskistä reilun kilon verran porsaan ulkofilettä. Etsin aluksi hyvää kylkipalaa, mutta sitä ei ollut. Mutta molemmista, ulkofileestä ja kyljestä syntyy kuulema herkullinen rulla. Lihamestari leikkasi fileen auki valmiiksi, mutta ei se hassumpi homma ole kotonakaan tehdä kunhan on kunnon veitsi.

Rullan täytteeksi pilkoin kuivattuja aprikoosia ja viikunoita. Ennen hedelmiä laitoin fileen pintaan muutaman ohueksi leikatun yrttivoisiivun. Meillä on pakastimessa aina itse tehtyä yrttivoita. Se osoittautui käteväksi tässäkin, mutta yhtä hyvin voit käyttää pelkkää voita. Yrttejä rullaan tulee nimittäin vielä erikseenkin. Rullasin täytteeksi hedelmien mukaan myös salvian ja rosmariinin lehtiä.

Täyttämisen jälkeen, rullasin fileen napakasti kiinni, ja sidoin sen paistinarulla. Narun kanssa on mennyt sormi suuhun muutaman kerran, ja jos tuntuu että tekniikka on hakusessa niin missäpä asiassa ei YouTube-video auttaisi. Käy katsomassa helpot narun sitomiseen ohjeet vaikkapa täältä tai täältä.

Otin rullan molemmille puolille hyvän paistopinnan ensin pannulla. Hedelmäinen possurulla paistuu sen jälkeen uunissa vajaassa tunnissa.

Tarjoile paistirulla ihanien lisukesalaattien tai vaikkapa joululaatikoiden kanssa. Siitä olisi varmasti myös itsenäisyyspäivän juhlapöydän päätähdeksi.

possurulla-fannikaneli.jpg

possurulla-3-fannikaneli.jpg

possurulla-4-fannikaneli.jpg