Karitsanpotka on helppoakin helpompi valmistaa! Padassa haudutettuna siihen tiivistyvät upeat maut.

karitsanpotka-3-fannikaneli.jpg

Tämä viikko on ollut pelkkää kevättä - miten uskomattoman aurinkoisia päiviä! En ole ollenkaan varma miten tulevat pakkaset ja takatalven vielä kestää, mutta kai se on puolensa kaikella. Sitten kun lämpö taas tulee niin se tuntuu entistä paremmalta.

Pääsiäispyhinä meillä paistetaan usein jotakin kalaa, ja sitten tietysti lammasta! Karitsanliha on kerrassaan upea raaka-aine ja kokkaan siitä ruokaa ihan liian harvoin. Olen perinteisesti paistanut kevään juhliin karitsankaretta, ja viime pääsiäisenä kokeilin myös nyhtölammasta. Molemmat ovat todella herkullisia ja erilaisia tapoja nauttia lampaasta pääsiäisenä, mutta nyt meille kolahtaa ehdottomasti parhaiten karitsanpotkat.

Olin niin tyytyväinen kun löysin mahtavan näköisiä kotimaisia karitsanpotkia, ja vielä ihan lähimarketista. Iso peukku kaikille kauppiaille, jotka ottavat valikoimiinsa monipuolisesti kotimaista lihaa ja vähän harvinaisempiakin leikkuita!

karitsanpotkat-fannikaneli.jpg

Karitsapotka on parhaimmillaan haudutettuna, ja herkullisuuden lisäksi se on myös todella helppo valmistaa. Samaan tapaan kuin mihin tahansa haudutettuun lihapataan, pohjalle rakennellaan makuja vihanneksista ja yrteistä, joukkoon lisätään viiniä ja lientä ja liha saa hautua rauhassa matalassa lämpötilassa uunissa.

Tämän padan liemi kannattaa keittää vähän kasaan ja tarjoilla murea liha aromikkaan liemen kanssa. Varaa potkia suurinpiirtein yksi per syöjä, ja lihan lisäksi ateria kaipaa vain simppelin lisukkeen, joka imee ihanasti liemen upeat maut. Jos siis mietit pääsiäispöytään päätähteä, ihan paras valinta on karitsanpotka.

 

P.S. Löysin tälle karitsalle ihan täydellisen kaverin samalle lautaselle lusikoitavaksi! Siinä maistuu sitruuna ja keväiset yrtit. Jaan reseptin lisukkeelle blogissa ihan pian!

-> UPDATE: Ihanan lisukkeen, pistaasi-sitruunacouscousin ohje löytyy nyt täältä!

karitsanpotka-2-fannikaneli.jpg

karitsanpotkat-5-fannikaneli.jpg

karitsanpotkat-4-fannikaneli.jpg