hasselback-bataatti-2-fannikaneli.jpg

Löysin kaupasta hyvän näköisiä, ei liian jättimäisiä bataatteja, ja vieläpä luomua. Ajattelin, että nyt on juuri sopiva hetki kokeilla jo pitkään mielessä pyörinyttä ideaa. Uunissa pinnalta rapeaksi ja sisältä pehmeäksi paistettuja Hasselbackan bataatteja.

Hasselbackan perunat ovat perinteinen resepti, jossa perunoihin leikataan lähekkäin syviä viiltoja. Ne aukeavat kauniisti ja reunat rapeutuvat herkullisesti. Hasselbackan tekniikka voi oikeastaan käyttää melkeinpä mihin vaan uunissa paistettavaksi sopiviin raaka-aineisiin - vaikkapa juureksiin, kurpitsaan, punajuureen, omenaan ja bataattiin!

Kun kerrankin löysin hyviä luomubataatteja, joissa oli nätin sileät kuoret, pesin bataatit hyvin harjalla ja käytin ne kuorineen. Jos luomubataattien suhteen ei onnista, voit myös kuoria bataatit, mutta silloin suosittelen laittamaan niihin paiston loppuvaiheessa jonkinlaista kuorrutetta päälle - esimerkiksi tällaista amerikkalaistyylistä täytettä. Muuten kuorittu bataatin pinta saattaa tummua ikävän näköiseksi. Toinen vaihtoehto on sivellä kuorittua pintaa pari kertaa paistamisen aikana oliiviöljyllä.

Leikkaisin terävällä veitsellä vieriviereen syviä viiltoja. Veitsen kanssa täytyy olla sen verran varovainen, ettei paina viiltoa koko bataatin läpi vaan jättäää ainakin reilun sentin leikkamatta pohjalta. Sivelin bataatit oliiviöljyllä ja rouhaisin pintaan S&P:tä.

Bataatit kypsyivät uunissa tunnin. Sillä aikaa tein jotain rouskuvaa vastapainoksi pehmoiselle uunibataatille. Paahdoin kuivalla pannulla nopeasti saksanpähkinöitä. Rouhin ne veitsellä ja sekoitin joukkoon hienonnettua salottisipulia ja korianteria. Lopuksi loraus öljyä joukkoon, ja pähkinäsalsa on valmis.

Aika hauska kokeilu - hasselbackalle vahva suositus!

Kivaa maanantaita!

hasselback-bataattti-fannikaneli.jpg