tiramisu-dippi-2-fannikaneli.jpg

Tiramisu on meille monille se suuri jälkkärirakkaus. Teen tiramisun aina samalla tavalla, italialaiselta ystävältäni oppimalla reseptillä. Isoa kulhollista kunnon tiramisua ei voita mikään!

Aattelin tällä kertaa testata aika kokeellista versiota tiramisun nälkääni. Nimittäin osiin jaettua tiramisua. Se on kuin tehty dippailuun ja rentoon nautiskeluun viikonloppuna.

Kiehautin ruuvipannullisen vahvaa kahvia, mokaa. Espressotyyppinen kahvi on tähän parasta, ja sen kannattaa antaa jäähtyä hyvin. Kaadoin kahvin pieneen lasiin, ja toisen lasin täytin mascarponella. Vedin mutkat suoriksi enkä lisännyt vaahtoon muuta kuin aavistuksen vaniljauutetta, ja vatkasin sitä käsin vispilällä hetken niin mascarpone kuohkeutui hieman.

Tällaisen erillisiksi paloiksi hajoitetun tiramisun voi tarjota jokaisella syöjälle erikseen koottuna lautaselle savoiardikeksien kanssa. Dippaa keksi ensin kahviin ja sitten silkkiseen mascarponeen - ja haukkaa! Jälkiruoan kanssa kannattaa tarjoilla pieni lasillinen makeaa viiniä, kuten Vin Santoa.

Ihanaa viikonloppua, ystävät!

 

Haluatko tehdä perinteisen italialaisen tiramisun? Tässä luotto-ohjeeni!

tiramisu-dippi-fannikaneli.jpg