friteeratut-oliivit-4-fannijakaneli.jpg

Pe-pe-perjantai! Joskus mikään ei ole kivempaa kun istahtaa sohvalle, potkaista jalat pöydälle, hörpätä jääkylmää juomaa ja napata hammastikulla suuhun pari oliivia. Meidän baarikaapissa on aina pari suosikkia, vermouthia ja giniä - ja pakastimessa reilusti jäitä (jos ei olla unohdettu täyttää jääpalatarjotinta) ja jääkaapissa melko varmasti purkki oliiveja. Valmiina cocktail houriin!

 

Olen löytänyt ginin maun ulottuvuudet vasta muutama vuosi sitten kun join elämäni parhaan cucumber gin tonicin kuumana päivänä terassilla, Amerikan itärannikon pienessä kylässä. Sitä ennen sen maku ei vaan kolahtanut, mutta yhtäkkiä kurkku ja gin vaan toimi!

friteeratut-oliivit-7-fannijakaneli.jpg

Mikä suosikkijuomasi tai viikonloppuillan vakkaricocktailisi onkaan, niin tämä suolainen naposteltava käy sen kylkeen. Friteeratut oliivit tuntuvat aluksi oudolta idealta, mutta kerran niitä ravintolassa maistaneena, halusin saada niistä täydellisen rapeita myös kotona. Friteeraus tuntuu yleensä hankalalta, mutta oliivien paistamiseen tarvitset vain muutaman sentin öljyä pannun pohjalle. Ja mitä pienempi pannu, sitä vähemmän öljyä tarvitset.

 

Valkkaa kaupan valikoimasta mahdollisimman laadukkaat vihreät oliivit - isot toimivat tässä pieniä paremmin. Oliivit voi täyttää parilla murulla sinihomejuustoa jos haluat, mutta paistetut oliivit toimivat loistavasti myös ilman juustoa. Leivitä oliivit pankojauhoissa (paras valinta huippu rapealle pinnalle) tai vaihtoehtoisesti korppujauhoissa. Paista rapsakaksi kuumassa öljyssä pari kertaa kääntäen.

 

Nauti lämpöisinä kylmän juoman kanssa. Hyvässä seurassa, tietty.

Hauskaa viikonloppua kaikille!

 

friteeratut-oliivit-6-fannijakaneli.jpg

friteeratut-oliivit-2-fannijakaneli.jpg

friteeratut-oliivit-3-fannijakaneli.jpg