mustikka-murumuffinssit-fannikaneli.jpg

Kurkistelin metsässä mustikanvarpujen oksien alle. Mustikat ovat kyllä kypsyneet jo mukavasti, ja sieltä on saanut jo muutamia mukillisia marjoja. Eilinen pieni mustikkasaalis pääsi muffinsseihin!

Olen jahdannut täydellistä mustikka-muffinssireseptiä jo vuosia. Olen testannut erilaisia ohjeita ja tehnyt niistä omia sovelluksia. Jogurttitaikinasta olen tykännyt paljon, ja laitan usein taikinaan kermaviiliäkin. Haaveissani olen mietiskellyt sellaisia jättimäisiä amerikkalaistyylisiä muffinsseja. Nyt tämä reseptikokeilu pääsi aika lähelle tuota visiota.

Tämän taikinan juju on piimässä eli buttermilkissä niin kuin se on useissa amerikkalaisissa resepteissä. Piimä kyllä tekee muffinsseista huippu meheviä eri tavalla kun mikään muu. Voita taikinaan ei tule ollenkaan, vaan mukaan lorautetaan öljyä. Tein muffinssien päälle murukerroksen, joka tuo muffinsseihin sitten sitä ihanaa voin makua. Näin saadaan samaan muffinssiin pehmeyttä ja rapeutta! Aika koukuttava yhdistelmä.

Resepti on juuri sopivan kokoinen yhdelle muffinssipannulle. Saat silloin kaksitoista reilun kokoista muffinssia. Niin kuin yhdessä suosikissani, Dan in Real Life -elokuvassa sanotaan. "I ordered a muffin, but I think they gave me a small planet." Juuri sellaisia ovat nämä muffinssit. Ihania pikku planeettoja.

mustikka-murumuffinssit2-fannikaneli.jpg