porkkana-kakku-fannikaneli.jpg

Jos olen johonkin leivonnaiseen heikkona niin se on porkkkanakakku. Se kerta kun maistoin Amerikan reissulla paikallisen leipomon porkkanakakkua - paksulla kerroksella tuorejuustokuorrutusta! Olen testaillut erilaisia reseptejä ja toivonut, että pääsisin samaan lopputulokseen kun tuo melkoisen täydellinen carrot cake -kokemus oli. Tai ainakin lähelle.

Porkkanakakusta on yhtä monta versiota kun on tekijääkin. Taikinassa voi olla pekaanipähkinöitä, saksanpähkinöitä, mantelijauhoja, kookoshiutaleita, ananasmurskaa, omenasosetta, rusinoita... Olen tässä suhteessa yksinkertaisen ja perinteikkään lähestymistavan ystävä. Meidän luottoreseptiksi on muotoitunut vuosien varrella tämä ohje. Siinä ei ole pähkinöitä eikä paljon muutakaan ekstraa. 

Tämä kakun pääroolissa on porkkanat ja meidän suosikkimausteet syys- ja talvikautena. Kaneli, inkivääri ja muskottipähkinä. (Kakku tuoksuu näiden ansiosta jumalaisen hyvältä!)

Ja sitten teoriaan täydellisestä kuorrutuksesta. Jos minulta kysytään, parhain maku ja koostumus syntyy tuorejuuston (ei light!) ja mascarponen yhdistelmästä. Mukaan ei tarvita kuin vähän sokeria ja vaniljaa. Vaniljaan kannattaa panostaa. Käytän aitoa vaniljauutetta. Myös kunnon vaniljasokeri toimii tässä hyvin.

Levitän kuorrutuksen kakun päälle vapaalla kädellä lusikalla. Tykkään, että kuorrutus saa olla rustiikin sotkuisen näköinen. Tässä toteutus on vapaa tekijän mukaan! Ripautan päälle joskus pekaanipähkinöitä.

Ja lopputulos? Se on aika lähellä tuota täydellistä carrot cakea. Mutta ainahan voi harjoitella (ja maistella) lisää!

porkkanakakku-2-fannikaneli.jpg