KATSOMASI RESEPTIT

Parsa-pappardelle

parsa-pappardelle-fannikaneli.jpg

Talvisen tuhdit pastat alkavat vaihtumaan meillä pikku hiljaa raikkaampiin makuihin. Keltaista ja vihreää. Sitruunaa ja parsaa. Ja loraus kermaa. Käytän paljon leveää nauhapastaa, pappardelleä. Samalla kun pasta kiehuu, parsat paahtuvat kätevästi uunissa.

Lisäsin pastaan kermaa ja parmesaania sekä hienoksi raastettua luomusitruunan kuorta. Nostin paahtuneet parsat pastan päälle. Ja kaadoin lasiin kylmää valkkaria. Todellinen lautasellinen kevättä.

parsa-pappardelle-2-fannikaneli.jpg

 

Affogato

affogato-3-fannikaneli.jpg

Kahvi ja jäätelö. Yhdistelmä, joka on aika monen meistä rakastama.

Hyvä kahvi. Miten iso nautinto se osaa ollakaan elämässä. Nyt viedään hyvä kahvi vielä seuraavalle tasolle. Nimittäin tuunataan se ihanaksi jälkiruoaksi. 

affogato-2-fannikaneli.jpg

Pyöritin lusikalla pehmeästä vaniljajäätelöstä pallot jokaiseen lasiin. Tein espressot ja kaadoin kahvishotit jäätelöpallojen päälle. Jäätelöstä muodostuu muutamassa sekunnissa pinnalle ihana vaahto. Tummaa ja vaaleaa. Kylmää ja kuumaa.

Tätä ei voi kun rakastaa. 

 

Affogato

Valmista espresso. Laita vaniljajäätelöpallo lasin pohjalle.

Kaada jäätelön päälle höyryävä espressoshotti.

Ripottele päälle amaretto-keksin muruja. Tai lusikoi ja hörpi sellaisenaan.

 

affogato-4-fannikaneli.jpg

affogato-fannikaneli.jpg

affogato-5-fannikaneli.jpg

 

Sitruunainen jälkiruoka x 3

sitruunaposset-2-fannijakaneli.jpg

Jos pitäisi valitan yksi suosikkimaku, se olisi varmastikin sitruuna. Meiltä löytyy niitä aina jääkaapista.

Jälkiruoissa sitruuna toimii loistavasti. Varsinkin kun raikkaan sitruunaisen potkun yhdistää pehmoiseen kermaisuuten ja sopivaan makeuteen. Tässä kolme täydellisen sitruunaista jälkkäri pääsiäistä silmällä pitäen.

 

Pääsiäisen parhaat sitruunajälkiruoat

- Sitruunaposset on ehkä helpoin jälkiruoka ikinä. Kermainen vanukas hyytyy sitruunan hapon vaikutuksesta ja odottaa jääkaapissa valmiina jälkiruokahetkeä. (kuvassa)

- Rapea piirakkapohja täytetään pehmeän makealla sitruunavanukkaalla. Nauti sitruunapiirakka kermavaahdon kanssa!

- Sitruuna-trifle näyttää vähän niin kuin tiramisulta, mutta maistuu juustokakulta!

 

Lakritsi-suklaamousse

lakritsi-suklaamousse-2-fannikaneli.jpg

Itse tehty tumman suklainen, kuohkea vaahto. Suklaamousse on projekti joka kannattaa. Eikä se loppujen lopuksi ole vaikeaa ollenkaan.

B tekee meillä usein jälkiruokia. Niin kuin tälläkin kertaa, suklaamousset tällä Kotivinkin reseptillä. Halusin ehdottomasti yhdistää upean silkkiseen mousseen lakritsin maun. Se on täydellinen pari tummalle suklaalle.

Koukuttavaan suklaa ja lakritsin yhdistelmään luottaa myös Johan Bülow. Tämän tanskalaisen merkin kausiherkku pääsiäiseksi on ehkä paras lakritsikarkki koskaan! Egg-pääsiäislakritsissa maistuu pehmeä lakritsi, silkkinen Dulce de Leche -kinuskisuklaa ja ripaus raakalakritsijauhetta. Niin hyvää!

Koristelin simppelit suklaamousset kauniilla lakritsipalloilla ja raastoin päälle suklaata. (Niin, ja napsin aika monta lakritsia siinä sivussa.) Aika kiva jälkiruokaidea pääsiäispöytään!

lakritsi-suklaamousse-fannikaneli.jpg

lakrids-easter-fannikaneli.jpg

lakritsi-suklaamousse-3-fannikaneli.jpg

*Lakritsit saatu blogin kautta valmistajalta.

 

Näytä lisää