KATSOMASI RESEPTIT

Kiitos Maku!

IMG_0065.JPG

Kuulkaas. Se olisi sitten viimeinen juttu F&K:ssa täällä Maku.fissä. Kaksi ja puoli vuotta ja yli 400 juttua ja melkein yhtä monta reseptiä. Hujahti loppujen lopuksi aika nopeasti.

Kerroinkin teille jo blogimuutosta maaliskuussa. Jään pois Maku.fistä ja siirryn tekemään blogia itsenäisenä bloggaajana omaan osoitteeseen. Kirjoitan sinne omaan tahtiini. Silloin kun innostun tai ihastun johonkin. Kun olen kokeillut jotain uutta ja haluan jakaa sen jonkun kanssa. Juttujen julkaisu tahti varmasti vähenee, ja osa ruokatarinoista siirtyy Facebookiin ja Instagrammiin. En ota paineita. Kuulostelen mikä tuntuu hauskalta. Katsotaan millaiseksi Fanni & Kanelin uusi vaihe muodostuu. Olen siitä oikeastaan aika onnellinen. Se tuntuu oikealta käänteeltä juuri nyt. Innostavalta ja omannäköiseltä.

Fanni & Kanelin jutut täällä Maku.fissä jäävät sivulle arkistoon, ja löydät täällä julkaisemani ruokaohjeet jatkossanikin tuttuun tapaan reseptihaulla. Blogini muuttaa nyt omaan osoitteeseen www.fannijakaneli.com. Sieltä löytyy reseptiarkistoni menneiltä vuosilta, tuon sinne pian myös Maku.fissä julkaisemani sisällön, ja jatkan siellä tuoreiden ruokahöpöttelyjen ja uusien reseptien kanssa.

 

Kiitos Maku.fin porukalle yhteisistä herkkuhetkistä! Niitä on ollut ihanan paljon. Teidän kanssa on ollut mahtava tehdä töitä yhdessä. Toivottavasti ruokayhteisö täälläkin kasvaa, kehittyy ja uudistaa muotoaan - ja ennen kaikkea jatkaa meidän ruoan ystävien opastamista ja inspiroimista.

Isoin kiitos kuuluu teille lukijoille! Bloggaamisen suola on juuri te siellä ruudun äärellä. Se tunne kun klikkaat postauksen kirjoittamisen jälkeen julkaise. Ja tiedän että jutun lukee joku ja reseptit menevät muidenkin keittiöihin kokkailtavaksi. Se on bloggaamisen suurin ilo. Kiitos! <3

 

Ruoka on tehty jaettavaksi. Samoin siihen liittyvät tarinat ja muistot. Jatketaan niiden kertomista. Edessä lautasellinen ihanaa ruokaa, hyvää viiniä hörppien.

 

Halaus,

 

-Tiina

 

Rakkaudesta hyvään kahviin

kahvi-1.jpg

Hyvä kahvi. Yksi elämän suuri ilo.

Rakastan kävellä aamun raikkaassa ilmassa kahvikuppi kädessä. Se virittää päivän jotenkin hyvään fiilikseen. Käyn usein hakemassa kahvin luottokahvilastani, hyppään metroon ja kävelen loppupätkän töihin kahvia hörppien. Vaikka takeaway-kahveista kertyy vuoden aikana varmasti aika iso summa viivan alle, olen ajatellut että hyvä kahvi ei ole koskaan huono sijoitus. Se tuo hyvää oloa. Niinpä olen päättänyt että siitä en pihistä.

Kun aikaa on enemmän, skippaan kahvilan ja keitän kupposen kahvia itse. Kaikessa rauhassa ja huolella. Täytyy myöntää, että minussa asuu kyllä pieni kahvihifistelijä. Meidän keittiöstä löytyy viisi erilaista kahvinkeittohärveliä. On ruuvipannu (kolmen ja kuuden kupin), jonka italilainen moka on meidän kestosuosikki. On Chemexin lasinen suodatinkannu. On Aeropress-suodatin. Ja sitten on french press, ranskalainen pressopannu. Ja iso perinteinen kahvinkeitin, jolla syntyy paljon kahvia helposti juhliin tai isommalle porukalle.

Meillä jokaisella kahvinjuojalla on varmasti omat mieltymykset ja vahva mielipide siitä millaista on hyvä kahvi. Meillä se on tumman vahvaa. Sitä juodaan ennemmin tujuna ja vähän, mieluummin kun läträtään laihempaa kahvia jättikokoiseen kuppiin.

kahvi-2.jpg

Olen ihastunut täysin DeLonghin espressokeittimeen. Nyt kahvin keittoon meillä on jo kuusi eri masiinaa - sain nimittäin kokeiltavaksi sulavasti muotoillun Dedica-mallin. Meidän pieneen keittiöön se on juuri sopivan kapoinen eikä vie turhaa tilaa. Muut keittimet on jäänyt nyt aikalailla huomiotta, niin kiva tällä laitteella on pyöräyttää espressot. Sellaiset upean cremapintaiset.

Joskus iltapäivällä tekee mieli pelkkää espressoa, mutta melkein aina juon kahviannokseni maidon kanssa. Kuumennan maidon metallisessa kannussa. Jos teen lyhemmän maitokahvin eli cappuccinon, vaahdotan kuuman maidon reippaasti. Pidempään latteen vaahdotan maitoa vain aavistuksen ja kaadan espressoshotin päälle ison mukillisen täyteen maitoa. Niin, ja sitten joskus herkuttelen jäätelökahvilla...

affogato-fannikaneli.jpg

kahvi-5.jpg

Kahvinpavuiksi meillä valikoituu usein 100% arabicaa. Jauhan kahvin juuri ennen käyttöä kahvimyllyssä. Espressokoneen kanssa samaan Dedica-mallistoon kuuluva mylly on luottojauhaja.  Myllyssä on se hyvä puoli, että sillä saa kätevästi erilaisia jauhatuksia, hienoa ja karkeampaa käyttötarkoituksen mukaan. Ja onhan espressokone ja kahvimylly aika upea pari vierekkäin keittiössä.

Istahdan kahvikupin kanssa parvekkeen sohvalle. Ulkona sataa välillä räntää vaikka huhtikuun loppua jo eletäänkin.

Mutta silti. Vaikka viltin alla. Hyvä kahvi - se maistuu vieläkin paremmalta kun sen nautiskelee ulkona.

kahvi-4.jpg

 

*Espressolaite ja kahvimylly saatu testaukseen blogin kautta maahantuojalta.

 

Parsa-pappardelle

parsa-pappardelle-fannikaneli.jpg

Talvisen tuhdit pastat alkavat vaihtumaan meillä pikku hiljaa raikkaampiin makuihin. Keltaista ja vihreää. Sitruunaa ja parsaa. Ja loraus kermaa. Käytän paljon leveää nauhapastaa, pappardelleä. Samalla kun pasta kiehuu, parsat paahtuvat kätevästi uunissa.

Lisäsin pastaan kermaa ja parmesaania sekä hienoksi raastettua luomusitruunan kuorta. Nostin paahtuneet parsat pastan päälle. Ja kaadoin lasiin kylmää valkkaria. Todellinen lautasellinen kevättä.

parsa-pappardelle-2-fannikaneli.jpg

 

Affogato

affogato-3-fannikaneli.jpg

Kahvi ja jäätelö. Yhdistelmä, joka on aika monen meistä rakastama.

Hyvä kahvi. Miten iso nautinto se osaa ollakaan elämässä. Nyt viedään hyvä kahvi vielä seuraavalle tasolle. Nimittäin tuunataan se ihanaksi jälkiruoaksi. 

affogato-2-fannikaneli.jpg

Pyöritin lusikalla pehmeästä vaniljajäätelöstä pallot jokaiseen lasiin. Tein espressot ja kaadoin kahvishotit jäätelöpallojen päälle. Jäätelöstä muodostuu muutamassa sekunnissa pinnalle ihana vaahto. Tummaa ja vaaleaa. Kylmää ja kuumaa.

Tätä ei voi kun rakastaa. 

 

Affogato

Valmista espresso. Laita vaniljajäätelöpallo lasin pohjalle.

Kaada jäätelön päälle höyryävä espressoshotti.

Ripottele päälle amaretto-keksin muruja. Tai lusikoi ja hörpi sellaisenaan.

 

affogato-4-fannikaneli.jpg

affogato-fannikaneli.jpg

affogato-5-fannikaneli.jpg

 

Näytä lisää