KATSOMASI RESEPTIT

Pasta alla vodka - Vodkapasta

vodkapasta-2-fannikaneli.jpg

Vodkaa ja pastaa. Hmm. Erikoisen kuuloinen ajatus noin ihan alkuun.

Pasta alla vodka on todellinen klassikko. Kuka sen keksikään, oli kyllä fiksu kaveri. Vaikka vodkan lisääminen pastakastikkeeseen ei ole ehkäpä ensimmäinen ajatus, tekee se kastikkeesta huippu herkullisen. Tätä pastaa ei voi täysin ymmärtää (eikä rakastaa) ennen kun kokkaat sen itse alusta loppuun ja haarukoit suuhun lopputuloksen.

Valmiissa kastikkeessa vodkan makua ei ole jäljellä tunnistettavasti laisinkaan. Kastike on kermaisen tomaattinen, jossa kivasti potkua chilin takia.

Kirkkaan oranssin vodkapastan resepti on simppeli. Koko kastike syntyy yhdellä pannulla, johon lopuksi lisätään myös keitetty pasta. Päälle vaan reilusti parmesaania ja pastan ystävän hemmotteluhetki on valmis.

vodkapasta-fannikaneli.jpg

 

Blogin seuraava sivu

kivistossa-2.jpg

Kaksi ja puoli vuotta. Sen verran on ehtinyt kulua aikaa siitä kun aloitin ruokatarinani täällä Maku.fissä. Siihen mahtunutkin yli 400 juttua ja melkein yhtä monta reseptiä. 

Blogin kirjoittaminen on ollut minulle jo vuosia säännöllisen aikataulutettua, ja olen tehnyt sitä iltatöinä päivätyön ohella melko tavoitteellisesti. Muistelin tässä yhtenä iltana blogiani selaillessani miten paljon blogin kirjoittaminen onkaan muuttunut vuosien varrella.

Kun aloitin bloggaamisen melkein kymmenen vuotta sitten, se oli aika erilaista kun tänä päivänä. Blogit olivat yleensäkin ihan uutta. Harjoittelin ulkomaalaisten ruokablogien insproimana kuvaamaan ruokaa ja kertomaan siitä omannäköisiä tarinoita. Testaamaan ja parantelemaan reseptejä. Ylläpitämään sivustoa ja pikkasen koodaamaankin. Ja B on ollut mukana kokkailemassa, roudaamassa ja siivoamassa blogikeittiön sotkuja alusta asti. Samoin muutkin perheenjäsenet. <3

Luulenpa, että syy miksi hurahdin ruokabloggaamiseen oli sen mahtava yhteisö. Ja se on kyllä myös se suurin syy, miksi olen jatkanut bloggaamista aina vaan vuosi vuodelta. Kanssabloggaajien kanssa yhteydenpito, yhdessä kokkailut ja matkat. Juttujen jakaminen, linkkaaminen, ihanat kommentit ja kannustukset. Kaikki kohtaamiset etänä ja livenä.

28641_135596303121591_6831008_n.jpg

Kasa ruokabloggaajia! Food Bloggers Connect -konferenssissa 2010.

Ympärille on kasvanut upea joukko ruokablogeja myös Suomessa. Olen tutustunut blogin kautta ihan huikeisiin tyyppeihin. Suosikki ajanvietettä minulle edelleenkin on istahtaa viikonloppuna sohvalle kahvikuppi kädessä, ja alkaa selaamaan ja lukemaan teidän kanssabloggaajien uusimpia juttuja. Ihan mielettömän inspiroivia juttuja ja tarinoita!

kivistossa.jpg

Kivistössä yhtenä kevätpäivänä ruokabloggaajaporukan kanssa grillailemassa.

Kaikkeen mitä tekee pitkään kasvaa tiiviit rutiinit. Nyt on aika rikkoa nuo vanhat kaavat, ja kokeilla löytää bloggaaminen uudella tavalla. Enemmän sitä mitä se oli kymmenen vuotta sitten. Nyt kevään alkaessa, minulle on tullut kutkutus kokeilla uusia luovempia juttuja. Itselle ihan uudenlaisten reseptien testailua. Tai vaikkapa reseptivideoiden tekemistä Instagram Storiesissa. Filmikameralla kuvaamista. Kuka tietää mitä.

 

Kirjoitan Maku.fissä vielä noin kuukauden päivät, ja siirryn sen jälkeen kirjoittamaan blogia itsenäisenä bloggaajana omaan osoitteeseen.

Kirjoitan sinne omaan tahtiini. Silloin kun innostun tai ihastun johonkin. Kun olen kokeillut jotain uutta ja haluan jakaa sen jonkun kanssa. Juttujen julkaisu tahti varmasti vähenee, ja osa ruokatarinoista siirtyy varmasti myös Facebookiin ja Instagrammiin.

Katsotaan millaiseksi Fanni & Kanelin uusi vaihe muodostuu. Olen siitä oikeastaan aika onnellinen. Se tuntuu oikealta käänteeltä juuri nyt.

Innostavalta ja omannäköiseltä.

 

Kana-piccata

kana-piccata-fannikaneli.jpg

Sitruunaa, karpiksia ja kanaa. Siinä on ainekset tämän viikon herkullisimpaan ruokaan. Oletko kokeillut piccataa?

Kevään alkaessa, huomaan aina tekeväni enemmän sitruunaisia ruokia. Tein tässä yksi ilta taas sitruunapastaa. Ja nyt B teki meille ihanan piccatan. Piccata tuntuu melkein juhlavalta ruoalta, vaikka se syntyykin todella helposti ja sopii arki-iltaan. 

Kanat leivitetään ja paistetaan. Pannulle paistamisen jälkeen jäämistä aromeista kiehautetaan kastike. Kana-piccatan voi syödä vaikkapa pastan, perunamuusin tai couscousin kanssa.

Muista siis ostaa seuraavalla kauppareissulla sitruunoita!

Keväinen osso buco

appelsiini-fenkoli-fannikaneli.jpg

Ostin lihatiskistä puolitoista kiloa naudan osso bucoa. Kävelin kaupan käytäviä edes takaisin hetken ja mietin mitä muuta keräisin kärryyn mukaan. Katselin paperiin käärittyä lihapakettia. Patahan näistä syntyy, se on selvä. Mitä laitan pataan osso bucon kaveriksi?

Se on kevät nyt. Vaikka välillä pyryttää. Aloin kerätä kärryyn vihannesosastolta raaka-aineita, jotka sopivat kevätfiilikseen, vaikka vähän talvi taustalla kummitteleekin. Otin pari fenkolia. Porkkanoita. Purjon ja salottisipuleita. Appelsiineja. Ostonkärryn sisältö alkoi näyttää aika hyvältä juurikin tähän talven ja kevään taitteeseen.

osso-buco-fannikaneli.jpg

Kotona nostin esiin ison Creusetin. Kokosin pataan värikkäät vihannekset ja paistoin lihoihin hyvän paistopinnan. Sitten huljautin pataan reippaasti valkkaria. Haudutin pataa hiljalleen kolmisen tuntia, ja lopputulos oli ihanan murea liha ja upeat aromit!

Taas yksi ihana pata. Kokeilkaa ihmeessä vaikkapa tänä viikonloppuna!

osso-buco-3-fannikaneli.jpg

 

Sit­ruu­na­do­nit­sit

sitruuna-donitsit-fannikaneli.jpg

Yksi meidän keittiön käytetyin esine on varmastikin metallinen muffinssipelti. Teen usein ihan ex tempore muffinsseja jääkaapista löytyvistä jogurttipurkin jämistä, jauhopussien pohjista, kaurahiutaleista ja pakastemarjoista. Nyt muffinssipannulle on tullut kilpailija.

Ostin viime syksyn Amerikan reissulta donitsipellin. Siinä paistuu uunissa kätevästi sellaiset söpöt pienet donitsit - ilman upporasvassa paistamisen koukeroita. Olen kokeillut testaillut ja tuunaillut uunissa paistettavien donitsien reseptejä. Meillä ihastuttiin ensin täysin perinteisiin cinnamon sugar donutseihin. Kuohkeaa kakkua muistuttava donitsi kieritetään voisulassa ja kanelilla maustetussa sokerissa. Niin hyviä!

Tällä kertaa kokeilin sitruunalla maustettuja donitseja. Unikonsiemenet sopivat sitruunan kanssa leivonnaisiin kivasti, ja ne tekevät pikkudonitseista hauskan pilkullisia. Kuorrutin donitsin niin ikään sitruunaisella sokerikuorrutteella. Aika hauska tarjottava kevään juhliin ja vaikkapa pääsiäiseksi!

sitruuna-donitsit-2-fannikaneli.jpg

 

Näytä lisää