KATSOMASI RESEPTIT

Granaattiomena-crostinit

granaattiomena-crostini-2-fannikaneli.jpg

Omenoita ja granaattiomenoita. Omppu ja omppu. Nimien lisäksi, myös niiden maut sointuvat yhteen.

Paistan usein pannukakkujen kaveriksi omenoita. Ne pehmenevät ja karamellisoituvat pannulla mukavasti voin ja sokeriripauksen kanssa. Paistettujen omenoiden maku muistuttaa kivasti uuniomenoita, mutta niiden tekemiseen menee vain muutama minuutti.

Tällä kertaa kasasin pehmeän kaneliset paistetut omenat paahdettujen patonkisiivujen päälle, ja ripottelin pinnalle raikkaita granaattiomenan siemeniä.

Onpahan ihana yhdistelmä. Vahva suositus!

granaattiomena-crostini-fannikaneli.jpg

 

Roomalainen häränhäntäpata

haranhannat-fannikaneli.jpg

Melkein jokainen talviviikonloppu meillä hautuu uunissa jonkilainen pata. Tällä kertaa ajattelin jakaa teidän kanssa yhden meidän suosikin, häränhäntäpadan.

Luin ruokatarinoita vanhanajan roomalaisista resepteistä. Yksi perinteinen resepti on tomaattinen häränhäntäpata, coda alla vaccinara. Sen pohjamaku syntyy tyypillisestä kolmikosta - porkkanasta, varsiselleristä ja sipulista. Reseptin mausteyhdistelmä oli meille ihan uusi, ja kutkuttavan herkullisen kuuloinen, nimittäin pata maustetaan meiramilla, neilikalla ja kanelilla.

Häränhäntä on loistava raaka-aine pataruokiin ja keittoihin. Tykkään, että palasta löytyy muutakin kun pelkkää lihaa, kuten luuta ja rustoa, sillä tuo se pataan upeaa makua. Ja eipä ollut häränhännillä hintaakaan huimasti!

haranhanta-pata-2-fannikaneli.jpg

haranhanta-pata-3-fannikaneli.jpg

Naudanliha saa hautua tomaatin ja valkoviinin kanssa pitkään. Meillä pata oli uunissa varmastikin reilut 3 1/2 tuntia. Ja ai että mitkä aromit padasta nousikaan kun nostin kannen pois. Me syötiin pataa rapean leivän ja punaviinilasillisen kanssa. 

Ja syötävää riitti vielä seuraavaksikin illaksi parpardellen kanssa syötäväksi. Padan tähteet ja revitty liha toimii muuten erinomaisesti maanantain valmiina ateriana - se ehtii lämmetä sillä aikaa kun keität pastan.

Rentoa viikonloppua!

Take-away-nuudelit kotona

takeaway-nuudelit-fannikaneli.jpg

Torontossa asuessa me käytiin usein hakemassa take-awayta pari korttelin päästä kiinalaisesta ravintolasta. Ne nuudelit. Yksi paras makumuisto ikinä.

Jos kiinalaista ravintolaa ei ole juuri nyt holleilla ja ihanan mausteisten nuudeleiden himo iskee, voi ne tehdä helposti myös kotona. Ja ennen kaikkea, ne ovat ihan yhtä herkullisia kuin oikeiden takeaway-laatikoiden sisältökin.

Näiden nuudeleiden koukuttava makuyhdistelmä syntyy seesamiöljystä, soijasta, riisiviinietikasta, maapähkinävoista, inkivääristä ja chilistä. Uskokaa, näiden kanssa ei voi mennä pieleen. Kulhot ja puikot esille ja syömään!

takeaway-nuudelit-2-fannikaneli.jpg

 

Happy Va­len­ti­ne's Day!

kahvihetki-ystavanpaiva-fannikaneli.jpg

Tänään on yksi sellainen päivä jolloin tuntee olonsa onnekkaaksi. Se, että pystyn aamukahveja keittäessä halaamaan ja sanomaan Happy Valentine's! juuri tälle maailman ihanimmalla tyypille. Aika uskomaton juttu.

 

Mitä parhainta ystävänpäivää kaikille rakkaille!

Ja muistetaan halata useammin, noin ihan muutenkin vaan.

 

 

Espresso-suklaakakku

Espresso-suklaakakku on todellinen kahvikissan unelma. Leivo sinäkin!

espresso-suklaakakku-2-fannikaneli.jpg

Pinkkejä kukkia ja suklaata. Ystävänpäivänä saa (ja pitää!) hempeillä.

Tämän kakun pinnalla on reilusti suklaata ja espressojauheella maustettua sokeria. Tein kakun aika perinteisellä reseptillä, johon creme fraiche tuo herkullisen mehevyyden.

Piilotin taikinakerrosten väliin muutaman suklaasattuman, ja paistoin kakun leipävuoassa. Kun kakun malttaa antaa jäähtyä rauhassa tunnin verran, on se helppo leikata ja maut ovat parhaimmillaan.

espresso-suklaakakku-fannikaneli.jpg

Keitä kakun kanssa kupposet kahvia, ja istahda jutustelemaan sen juuri sinulle tärkeän, upean, ihanan tyypin kanssa. Ilman kiirettä ja hoppua.

Sitä vartenhan kakkukahvit on. Yhdessä nautiskelua.

espresso-suklaakakku-3-fannikaneli.jpg

espresso-suklaakakku-4-fannikaneli.jpg

 

Näytä lisää