Perjantaina viimeisen työpäivän päätteeksi pääsimme kokeilemaan erilaisia laatu- ja vuosikertaviinejä.

Perjantaina viimeisen työpäivän päätteeksi pääsimme kokeilemaan erilaisia laatu- ja vuosikertaviinejä. Molempien suosikiksi päätyi punaisista lopulta Penfoldsin Bin 389 Shiraz (2006), sekä oma suosikkini valkoviineistä oli St Huberts Chardonnay Yarra Valleystä (2004). Uusi tuttavuus oli Seppelt Sparkling Shiraz (2005), joka oli yllättävä punaisena kuohuvana, mutta ei pahemmin kummankaan makuhermoja kutkutellut.

Vaikka olimme Karadocin viinitilalla vain viikon, tuntui yllättävän haikealta lähteä pois. Olisin viihtynyt pidempäänkin. Lentomatka Mildurasta Melbourneen oli harvinaisen tuskainen edellisillan juhlista johtuen, ja kaiken lisäksi lento oli myöhässä. Perille päästyämme nakkasimme laukkumme hienoon hotelliimme ja haimme pientä ja epäterveellistä purtavaa. Loppupäivän vietimme St. Kilda -rannalla valkoisina valaina löhöten ja auringonpaisteesta nauttien.

Tähän mennessä on ehtinyt jo hiukan tutustua myös paikalliseen ruokaan. Australialainen keittiö on käytännössä sama kuin brittiläinen tai amerikkalainen sellainen. Paljon rasvassa käristettyjä epäterveellisiä asioita, terveellisiä vaihtoehtoja on harvassa. Törmäsin jopa caesarsalaattiin, jossa kana oli paneroitu, ja salaatin sivussa oli lisukkeena pasta- ja perunasalaattia. Myös kalaa syödään paljon – friteerattuna. Itse en ole tämän keittiön suurin fani (vaikka näitä syömällä varmasti kooltaan aika suureksi kasvaakin), energiamäärä tuntuu usein olevan tärkeämpi kuin ruoan maku.

Australialaiset juovat enemmän olutta kuin viiniä, mutta täällä niin kuin Suomessakin, viinin suosio on kasvamassa jatkuvasti. Paikalliset juovat paljon valkoviiniä, esim. Chardonnayta, Sauvignon Blancia ja Rieslingiä. Kotimaiset brandit ovat kaikista suosituimpia, sen jälkeen taitaa tulla uusiseelantilaiset, sekä pohjois- ja eteläamerikkalaiset. Australialaisista laatuviineistä harvoja tuodaan ulkomaille, mikä on todella harmi. Tekisi mieli ostaa kunnon varastot kotiin tuotavaksi, mutta ei taida matkalaukku ja lompakko venyä tarpeeksi pitkälle.

Sitten suunnaksi Mt. Gambier ja Coonawarra. Kuulemma pienen kylän pienellä viinitilalla otetaan viininteko erittäin vakavasti...