Vasen jalka ja kolme oikean jalan varvasta jo lentokoneessa, alle 12 tuntia lähtöön! Jännittää! Pakkaaminenkin on vihdoin päässyt alkuun...

Vasen jalka ja kolme oikean jalan varvasta jo lentokoneessa, alle 12 tuntia lähtöön! Jännittää! Pakkaaminenkin on vihdoin päässyt alkuun – siinä tietenkin rakkaat kissani Erno ja Olavi Puntti ovat sopivia apulaisia. Kengännauhoja järsitään katki, matkalaukussa painitaan ja lentoaikataulut on erittäin maistuvaa paperia nautittavaksi. Itse säntäilen ympäri kämppää päämärättömästi ja samalla toivon, että oikeat tavarat jollain tapaa löytävät tiensä laukkuun. Passi, viisumi, lentoliput, siinä kai ovat ne tärkeimmät. Eikä saa unohtaa iPodia, musiikkia täytyy olla.

Aamulla aikainen herätys ja avopuolison saattelemana kentälle. Lento lähtee klo 9:30 perjantaiaamuna Helsinki-Vantaalta Tukholmaan, jossa tapaan Norjan Lindemans -kilpailun voittajan Heidin. Sieltä lennämme yhdessä Bangkokin kautta Melbourneen. Odotan innolla ja mielenkiinnolla 20 tuntia kestävän matkan aikana tapahtuvaa tehotutustumista kanssamatkustajaani! Eiköhän tuossa ajassa elämänkertoja ehdi vaihtaa pariinkin otteeseen.

Itse reissulta odotan informaatiotulvaa, viinitietämyksen yliannostusta, laadukkaita viinejä, rankkaa työntekoa, aikaisia aamuherätyksiä, mieleenpainuvia makuelämyksiä, seikkailua ja jonkun verran auringonpaistettakin. Pyrin oppimaan kaiken mahdollisen viinistä ja sen valmistuksesta, tai ainakin sen verran kuin tämän malliseen pääkoppaan sattuukaan mahtumaan.

Eipä sitten muuta kuin reissu alkakoon! Mutta taidanpa ottaa vielä lasin viiniä ennen nukkumaanmenoa..