Pohojalaaslikka on pääsny matkahan, ja Austraaliaa kohoren ollahan menos – Eikä mitää Koskenkorvaa vaan viinejä tekemähän!

ArlandaPohojalaaslikka on pääsny matkahan, ja Austraaliaa kohoren ollahan menos – Eikä mitää Koskenkorvaa vaan viinejä tekemähän!Tähän mennessä kaikki on sujunut niin kuin pitääkin, jollei jossain määrin typerää ja epäkäytännöllistä käsimatkatavaralaukkuvalintaa oteta huomioon. Helsinki–Tukholma-välillä suoritin matkustamisen jo omassa tuttavapiirissäni kuuluisaksi muodostuneella tekniikallani, jossa laitetaan silmät kiinni ja seuraava havainto onkin jo periltä. Ounastelin tosin, ettei seuraava lento tulisi sujumaan ihan samaan tapaan.

Premium Economy / Royal SilkHeti check-inin jälkeen turvatarkastuksessa törmäsin Ruotsissa kanssamatkustajaani Heidiin. Facebookin ansiosta naama oli jotakuinkin tuttu eikä toistemme tunnistamisessa ollut vaikeuksia. Päätimme siirtyä viinilasillisten äärelle, sillä lennon lähtöön oli vielä reilu pari tuntia aikaa. Meillä oli viiniharrastuksen lisäksi paljon muutakin yhteistä lapsuuden heppaharrastuksista matkailukohteisiin. Viinituntemus tosin on Heidillä huomattavasti laajempi kuin minulla: hän työskentelee ravintola-alalla ja on aiemminkin vieraillut usealla eri viinitilalla.Sitten olikin aika siirtyä koneeseen, joka lennättäisi meidät Bangkokiin. Sitäkin odotin innolla – olihan meillä sentään business-luokan paikat! (Varoitus: seuraava saattaa sisältää ärsyttävää ensikertalaisen hehkutusta business-luokan ihanuudesta, joten jotkut saattavat haluta siirtyä suoraan seuraavaan kappaleeseen.) Koneeseen päästyämme meidät ohjattiin omille paikoillemme. Hätäisinä olimme päässeet istuutumaan, kun iltapukuja muistuttaviin työasuihin sonnustautuneet lentoemännät jo tyrkkäsivät samppanjalasit kouriimme. Olo oli kaikin puolin ruhtinaallinen – penkit sai lähes vaaka-asentoon, elokuvista oli varaa valita, lentoemännät jatkuvasti tarjoilivat ties mitä herkkuja juomista puhumattakaan. Lento sisälsi mm. viiden ruokalajin illallisen sekä kattavan aamupalan. Aterioiden välillä lentoemännät kävivät vaihtamassa iltapukumaisen asunsa hieman arkisempaan. Bangkok–Melbourne-väli jatkui tietenkin samalla kaavalla, joskin vielä mukavammissa penkeissä, joissa oli hierontaominaisuus. Lauantai-iltana olimme business-luokan mukavuudesta huolimatta väsyneinä perillä Melbournessa klo 21.18. Laukut saatuamme suuntasimme suorinta tietä hotellille.

Aakeeta ja laakeetaHyvin nukutun yön jälkeen heräsimme pirteinä ja ehdimme käppäillä kaupungilla hyvän tovin ennen lähtöä, taas vaihteeksi, lentokentälle. Joen varrella tuli sopivasti vastaan alue, jolla kyhättiin pystyyn food & wine -festivaaleja. Eipä tarvitse miettiä, missä vietämme aikaamme ensi lauantain Melbournen-pysähdyksellä.Pienten meistä riippumattomien viivästysten jälkeen pääsimme vihdoin kentälle. Lento Melbournesta Milduraan kesti vain tunnin. Laskeuduttaessa olo tuntui lähes kotoisalta, oli yhtä aakeeta ja laakeeta kuin Pohjanmaalla, ehkä vähän enemmänkin. Kentällä meitä oli vastassa viinitilan isäntä, joka pienen paikalliskierroksen jälkeen vei meidät hotelliimme.Sitten ei muuta kun valmistautumaan tulevaan työviikkoon, joka alkaa klo 8.00 maanantaiaamuna. Ai niin, melkein unohdin, lämpötila on +32 °C. Heinäsirkkoja on paljon, liian paljon.

P.S. Jos kellään on kyseltävää tai kommentoitavaa, kaikenlaista palautetta otan mielelläni vastaan! Kiperimmät kysymykset viinin valmistukseen liittyen saatan vielä tässä vaiheessa tosin välittää viisaammille…