Haltialan donitsi.JPG

Retkeilen vain maastoissa, joissa tarjoilu on kohdillaan! Nimittäin jotta reippailu tuottaa parhaimman tuloksen, on siihen syytä sisältyä myös suun huvituksia. 

Yksi mieluisimmista raikasilmakohteista Helsingin seudulla on Haltialan tila. Eläinystävänä nautin toki lampaiden rapsuttelusta mutta Haltialaan minut vetää kerta toisensa jälkeen nämä Ravintola Wanhan Pehtoorin tuoreet ja kotitekoiset munkkirinkilät!

Onko suloisempaa näkyä kuin sokerikristallien kokoontumisajot muhkean, kauniin väriseksi paistetun munkkirinkilän pinnalla. Ääni, joka suupielissäni rapsahtaa haukatessani antaumuksella tätä herkkupalaa, on kaiken sen eteen nähdyn vaivan arvoinen.

Rasvalaikkujen täplittämältä paperilautaselta nautittu herkkupala on pittoreski, mieltä tyynnyttävä ja kaikessa yksinkertaisuudessaankin hyvin voimaannuttava kokemus. Minä, joka yleensä nautin kristallikruunujen tuikkeesta, huolellisesti rakennetuista kattauksista ja Itä-Intian kauppakomppanian kallisarvoisista posliinilautasista. Mutta jokaisessa meissä asustaa myös se pieni partiolainen, joka jaksaa nuotiopaikalle herkkupalan turvin.

Ja tiedoksi kaikille lampaiden ystäville. Haltialan navetassa määkii liki sata vastasyntynyttä karitsaa. Toinen toistaan terhakkaampia tapauksia. Sanon vaan sen, että vastasyntynyt karitsa on suomalaista mielenterveystyötä parhaimmillaan. Täyttä terapiaa katsoa, saatika sitten sylissään pidellä!

Toivotan teille kaikille herkullisia keväisiä ulkoiluretkiä, sokerinkiteet suupielissä välkkyen!

Munkkiterveisin,

Eleanora

P.S. Vaikka suosin useimmiten ikuisia valuuttoja kuten kultaa ja majavannahkaa, nämä munkkirinkilät irtoavat ainoastaan perinteisellä käteisellä.

P.P.S. Otan todella mieluusti vastaan vinkkejänne ulkoilupaikoista, joista saa laadukkaat baakkelssit ja muut herkkupalat.