Pääsiäisrakeet.jpg

Onko varmempaa kevään merkkiä kuin pääsiäisrakeiden saapuminen huushollini joka pöydälle ja piirongin päälle. Ei ole olemassa niin pientä pöytää tai jakkaraa, johon en saisi sujuvasti istutettua pientä kulhollista tai suurta saavillista pääsiäisrakeita!

Olen jo viikkojen ajan syynännyt silmä tarkkana kauppojen makeisvalikoimia, etsien merkkejä pääsiäismakeisista. Enkä nyt puhu mistään muovikrääsää sisältävistä ylläripyllärimunista vaan erilaisista hienostuneista suklaa- ja mantelituotteista. Niinpä ilon aihe olikin melkoinen, kun löysin oikein monta erilaista sorttimenttia makeita rakeita.

Silmäni nauliutuivat erityisesti näihin Tigerista löytämiini pastellinvärisiin sokerimanteleihin. Voiko olla esteettisesti sykähdyttävämpää kuin vaalean pastellinen, helmiäisenä hohtava pinta! Ja sisäänsä nämä kätkevät kokonaisen mantelin, suklaa-sokerikuoren alle peiteltynä. Menin hakemaan askartelutarvikkeita mutta tämä putiikki möikin yhtä sun toista herkkua. Ei mielestäni ole sellaista tuotetta, minkä yhteyteen eivät myös herkut sopisi täydennykseksi. 

Olen myös sangen viehättynyt suklaarakeista, jotka imitoivat taidokkaasti pieniä linnunmunia. Pienet pilkulliset munat ovat niin kauniita, että ne toimisivat taatusti myös pikkulintujen atrappimunina, onnistuneen muninnan aloittajina. Ostin myös lakrtisirakeita, mutta nehän menevät vain ja ainoastaan lääkinnällisiin tarkoituksiin. 

Tulen jatkamaan edelleen tuote-etsintää, tämän pääsiäisen täydellisimpien rakeiden toivossa. Onko viehättävämpää iltapuhdetta valoisina kevätiltoina, kun asetella erilaiset rakeet kauniisiin vaaseihin eteeni ja aloittaa systemaattinen aistinvarainen arviointi. Lapsuudenkodissani pääsiäismakeiset olivat lasisen ruskean kanan sisällä pöydällä. Edelleen näitä lasikanoja näkyy myytävän. Mutta en vain ole löytänyt omille varannoilleni riittävän suurta tarjoilukanaa. Viimeksi jouduin jo ottamaan vanhan hopeisen samppanjacoolerin käyttööni.

Kevään valoa, röykkiöittäin tulppaaneja ja kasapäin herkkurakeita!

Teille toivottaen,

Eleanora

Ps. Otan ilomielin vastaan mainioita vinkkejänne siitä, mistä olette löytäneet parhaimmat pääsiäisrakeenne!