Salmiakkicupcake-1.jpg

"Taiteillessani sademetsän niljakkailla kivillä maastokorkokengilläni, lehvästössä kahisi ja jokin tarttui iloisesti kujertaen timanttikorvakoruihini!"

Olen palannut koulunpenkille! Erehtymättömän intuitioni johdattamana olen aloittanut lintukuiskaajan mestarikoulutuksen. Tämä on raottanut minulle oven papukaijojen fasinoivaan kieleen. Kutsuisin sitä sielunkumppanuudeksi. Monesti nuo siivekkäät yltävät paljon korkeampiin aatoksiin kuin moni meistä kädellisistä.

Lintukuiskaajaguruni (jota minulle suositteli eräs hurmaava Sir D. Attenborough) räätälöi minulle syventävien opintojen ekskursion Amazonille. Ovathan eksoottiset tutkimusmatkat ynnä niiden avokätinen rahoittaminen yksi ylimpiä aatelisihanteitani.

Taiteillessani sademetsän niljakkailla kivillä maastokorkokengilläni, lehvästössä kahisi ja jokin tarttui iloisesti kujertaen timanttikorvakoruihini. Ihme oli tapahtunut! Äärettömän harvinainen albinokääpiöara (Ara Nobilis Albinus) leimautui koruihini ja lähti seuraamaan minua. Jo viidakossa löin hänet uskolliseksi ritarikseni, Lance Ariniksi, edustamaan arapapukaijojen sukua ja huonetta.

Kotona uuden seuralaiseni erityislaatuisuus alkoi valjeta kokonaisuudessaan. Lance Arinilla on ilmiömäinen kyky löytää jalokiviä, niin kadonneita kuin uusiakin. Tässä taannoin Aurajoen penkereillä tehtiin arkeologisia kaivauksia. Satuin papukaijani kanssa paikalle juuri parahiksi, ennen suurten massojen (ja Museoviraston virkaintoisten nuuskijoiden) saapumista. Kävikin niin sukkelasti, että pieni valkoinen siipeilijäni löysi mudan keskeltä kuvassa näkyvän timantein koristellun kruunuriipuksen. Lähempi tarkastelu todisti sen von Smöörien muinaisten kurpitsavaunujen avaimenperäksi. Lähes yliluonnollista, että pieni lintuystäväni johdatti minut esi-isieni sijoille.

Leivoin muhkeat salmiakkimuffinit palkinnoksi pienelle siipiveikolleni. Kuinka hän rakastaakaan apteekinsalmiakkia, tuota mustaa elämän eliksiiriä. Ja älkää peljästykö – kuvassa hän ei ole suinkaan kuukahtanut vaan nokosilla. Haukattuaan aimo nokallisen isosta salmiakki-sitruunamuffinista, endorfiiniaalto yllätti pienokaiseni. Unen sininen maailma kutsui hänet syleilyynsä.

Kuvat: Reetta Pasanen

Salmiakkicupcake-2.jpg

Salmiakkicupcake-3.jpg