Suklaafondant.jpg

"Jotkut valavat tinaa. Minä teen ennustuksia fondantin laavavirrasta!"

Tässä hän lepää! Kukkien ympäröimänä ja hopeavadilla! Jos minun pitäisi valita muutama klassikkojälkiruoka, jotka ottaisin mukaani autiolle saarelle, suklaafondant olisi ehdottomasti finalistien joukossa!

Onko lumoavampaa kuin juuri ja juuri pinnaltaan kypsynyt kupolileivonnainen, jonka sisältä puhkeaa sulaa suklaata oleva laavavirta. Fondant on vain muutaman raaka-aineen leivonnainen mutta sitäkin tärkeämpää on valita huippulaadukas suklaa. Tämä herkkupala on nimittäin suklaan oma show. Tähän ei missään nimessä upoteta mitään harmaantuneita konvehtirasian jämiä!

Fondantin paistaminen on miltei sekuntipeliä. Oman uunin tunteminen kannattaa, sillä niin erilaisia ovat vielä nykyaikaisetkin masuunit. Leivonnaisen juju on, että taikina viilennetään jääkaapissa ja paistetaan nopeasti kuumassa uunissa. Näin uloin taikinakerros ehtii vain rahtusen verran kypsyä, pitäen koko komeuden hetken aikaa kasassa. Fondant on valmis, kun taikina irtoaa HIEMAN vuoan reunoilta.

Mutta muutoin tämä on mitä hurmaavin tapaus vakka uuden vuoden kemuihin. Fondantin voi nimittäin valmistaa jääkaappiin jo vuorokautta ennen odottamaan. Sitä kauempaa en suosittele, jotta kallisarvoinen taikina ei menetä suloista kuohkeuttaan odottelun aikana.

Jotkut valavat tinaa. Minä teen ennustuksia fondantin laavavirrasta! Kokeilkaa tekin ja sukeltakaa suklaan hypnoottiseen virtaan, kuin Jali Willy Wonkan suklaatehtaassa ikään..

Ihanaa, pirskahtelevaa ja makeuden kuorruttamaa uuden vuoden juhlintaa kaikille!

Teitä tervehtien,

Eleanora

Kuva: Katri Kapanen