Perunaleivokset.jpg

Perunaleivoksestaan konditoria tunnetaan! Testaan aina kahvilan tason tällä suuresti rakastamallani klassikkoleivonnaisella. Mikään ei voita punssin, arrakin tahi jonkun toisen jalon juoman aateloimaa makeuden pommia.

Pommeista puheen ollen uuden vuoden karkelot muistuttavat minua aina siitä lentämisen kultakaudesta, jolloin lentoaseman turvatarkastusjonoissa ei kulunut tuntikausia vaan käsimatkatavaroihin saattoi epähuomiossa livahtaa vaikka aimo läjä ilotulitteita.

Perunaleivokset, lähis.jpg

Jotta sukuni saaga olisi tarpeeksi monisäikeinen, keski-eurooppalaisen ulottuvuuden lisäksi minussa vaikuttaa sekä äitini että isäni puolelta vahvasti Nippon - nousevan auringon Japani. Isänäitini siellä myös ollen syntynyt, Fuji-vuoren kupeessa.

Sekä kulttuuria, tavaraa että ihmisiä on virrannut aina suvussamme Aasian ja lännen väliä. Eräänä uutena vuotena kultaisella 1980-luvulla, saimme ilon isännöidä japanilaista kunnianarvoisaa professorin rouvaa, kutsuttakoon häntä tässä armeliaasti salanimen "Rouva Nagasakin" turvin.

Habitukseltaan tämä hento ja pajunvitsamaisen hoikkeliini daami ei todellakaan edustanut räjähdekuljetusten prototyyppihahmoa. Mutta niin vain hän kuljetti useiden kilojen edestä näyttävää pyrotekniikkaa - käsimatkatavaroissa. Sinä uutena vuotena kiitimme lentorahdin sujuvuutta kun räiskyttelimme mitä mielikuvituksellisimpien japanilaispaukkujen tahdissa uuden vuoden tervetulleeksi.

Älkää nyt käsittäkö väärin. Olen ehdottoman tarkan lentoturvallisuusen vankkumaton kannattaja. Mutta en saata olla vielä ajoittain kihertämättä tälle ruudintuoksuiselle muistolle.

Riemastuttavaa ja makean pirskahtelevaa uutta vuotta teille rakkaat lukijani!

 

Teitä tervehtien,

 

Eleanora

Perunaleivos , lähis-2.jpg