Kookostangot ja eleanora.jpg

"Suun makusilmuihin vaikuttava makea lahjonta on mielestäni pedagogisista keinoista se tehokkain!"

Kun olin lapsi, näin toistuvasti unia ruotsalaisista kookostangoista! Vuosien varrella olen rahdannut niitä länsinaapuristamme varmasti enemmän, kuin mitä tullausmääräykset ikinä sallisivat. Joten päätin päästää itseni trokauksen vaivasta ja kehitellä oman verrattoman versioni kookostangoista!

Kookostangot vetoavat kaikkiin herkkusuihin ikään riippumatta. Niissä täytyy olla jotain maagillisen lumoavaa ja turvallisuuden tunnetta luovaa. Ja miten naurettavan yksinkertainen tämä herkku onkaan! Sekoitetaan vain kaurahiutaleet, sokeri, mausteet ja keksimurut kulhossa. Sidosaineeksi voita ja tietysti tilkka hyvää voimakasta kahvia. Rommia tai punssia unohtamatta. Yleensä parhaimmat keksinnöt ovat niitä yksinkertaisimpia.

Kookostankojen vetovoima perustuu myös sen aineksiin, jotka lähes poikkeuksetta löytyvät kodin kaapeista. Tämä suun huvitus taipuu niin vierastarjottavaksi, ruokalahjaksi kuin ulkoilmaan tehtyjen virkistysretkien eväspalaksi. Olen myös menestyksellä kouluttanut linnustoani paremmille tavoille kookostankojen avulla. Suun makusilmuihin vaikuttava makea lahjonta on mielestäni pedagogisista keinoista se tehokkain!

Kookostangot ja sormuskäsi.jpg

Kookostangot sopivat myös perheen pienimpien kätösten luomistöihin. Tässä prosessissa kun ei polttavaa uunia tarvita. Ja koska raaka-aineena on kaurahiutaleita, tämä on betaglukaania sisältävä funktionaalinen herkkupala. Kansanterveydellinen nerokas edistysaskel. Harva lapsi syö kaurapuuroa luonnostaan. Kyseessä on ulkoapäin asetettu toive kunnollisesta kansalaisesta, joka aloittaa päivänsä hitaasti imeytyvillä hiilihydraateilla ja vatsaa hellivillä geeliytyvillä kuiduilla. Huh, minusta lapsia ei voi pakottaa mihinkään. Antakaa heille jokapäiväinen kaura näiden hyvyyksien  muodossa ja kiukkukohtaukset pöytien ääressä ovat historiaa.

Tuokoon nämä kookostangot talveenne ilon pilkahduksia ja herkullista energiaa!

Teitä tervehtien,

Eleanora

Kookostangot.jpg

Kuvat: Katri Kapanen