TasteofHelsinki2015.JPG

Matcha-minipavlovat ja mustikka-kookosmurupiirakka. Siinä tulevan juhannuksen hittileivonnaiset. Ainakin jos minulta kysytään!

Leivonnan suurlähettiläänä iloitsin sydämeni kyllyydestä, että tähän astisen kesän kaunein ja lämpimin päivä oli juuri viime lauantai 13.6. Nimittäin tuolle maagiselle päivämäärälle osuivat sopivasti sekä esiintymiseni Taste of Helsinki 2015 -tapahtumassa että Ruotsin prinssi Carl Philipin ja Sofia Hellqvistin häät. Voiko olla enää mahtipontisempaa sisältöä viikonlopun ohjelmistooni!

Kun suuresti ihailemani ja arvostamani Teresa Välimäki taannoin otti yhteyttä kysyäkseen minua seurakseen Electrolux Taste Theatre -lavalle, kiljahdin riemusta sellaisella volyymillä että lemmikkihuuhkajani Babbis lehahti hetkeksi teille tiettymättömille. Olen nimittäin salaisesti ja aina haaveillut pääseväni leipomaan joskus aivan Helsingin ytimeen. Onko juhlavampaa kuin viedä leivonnan ilosanomaa eteenpäin Sanomatalon, Kiasman ja Musiikkitalon välittömässä läheisyydessä.

Pääni alkoi singota oitis lukemattomia ideoita mutta viimein päädyin ottamaan esitykseni repertoaariin vihreällä teellä maustetut Matcha-minipavlovat että Mustikka-kookosmurupiirakan. Ne ovat vallan oivallisia kesäleivonnaisia kumpainenkin. Matcha-pavlovat voi tehdä jo pari päivää etukäteen odottamaan tarjoilua. Kunhan vain malttaa säilöä ne tiiviisti. Ja entäs mustikka-kookosmurupiirakka sitten. Siihen riittää jo mukillinen mustikoita. Mustikka ja kookos solmivat kerrassaan hykerryttävän liiton.

En malta kyllin ylistää Helsinki Food Companyn ihania naisia; Teresa Välimäkeä ja Johanna Lindholmia! He tekivät vierailuni todella miellyttäväksi ja viihdyttäväksi. Oi, olisin voinut leipoa vaikka myöhäiseen yöhön asti, niin loistava tunnelma tässä urbaanissa ruokakarnevaalissa vallitsi! Suuret kiitokset Teresalle, joka leipoi ja vatkasi kanssani Helsingin makeimmat leipomukset.

Matchapavlovat, lähis.jpg

Jälleen kerran tuli todistetuksi myös se, miten baakkelssien taika toimii. Olin toki asianmukaisesti varustautunut maistiaisilla, jotka hävisivät alta nanosekunnin herkuttelijoiden suihin. Toivottavasti maistui, vaikka pahoittelen pientä annoskokoa. Ensi kerralla täytyy näemmä leipoa tupla- ellei sitten triplasatsi!

Mustikka-kookosmurupiirakka, pala lautasella.jpg

Vauhdikkaan päivän päätteeksi lennähdin vielä yksityiskoneella Tukholmaan. Ehdinkin juuri ja juuri parahiksi hääjuhlallisuuksia seuraamaan. Toimin näet häiden makeista tarjoiluista vastaavana neuvonantajana, mistä olen suunnattoman kiitollinen. Romantiikkaa ja pakahduttavaa rakkautta täynnä ollut vihkiminen ja häävastaanotto olivat niin järisyttävän fantastinen kokemus, että olen vieläkin liikutuksesta höpertynyt. Mutta heti kun tästä tokenen, raportoin teille lisää häätarjoiluista.

Nyt työn alla on myös Prinssileivos! Lämpimät onnitteluni Ruotsin hovin nuorin tulokas, Nicolas Paul Gustaf, Ångermanlandin herttua! Sekä pikkuprinssin onnelliset vanhemmat, Madeleine ja Chris!

Näihin tunnelmiin iloista juhannusta kohti,

Eleanora

Kuvat:

Henkilökuva: Johanna Lindholm, Matcha-minipavlovat: Timo Pyykkö, Mustikka-kookosmurupiirakka: Sanna Peurakoski