Suklaamousse-2.jpg

"Uudet resepti-ideat vaativat lähes jatkuvaa troposfäärissä oloa. Mannerlaattojen siirtymälinjojen kohdalla saan aina uuden oivalluksen!"

Laadukkaita raaka-aineita on nykyään sitten luvattoman hankala saada hyppysiinsä! Ette kuitenkaan uskoisi, jos kertoisin todelliset tuntimäärät, jotka vuodessa käytän hovihankkijoiden luona vierailemiseen. Kalenterini täyttyy mannerten välisistä lennoista, agenttien tapaamisesta ja plantaasien tarkastuskäynneistä. Aikavyöhykkeet sulautuvat päässäni yhdeksi sumuksi ja jet lag tekee minusta lähes seniilin. 

Olen saanut heittää hetkeksi hyvästit rakkaille harrastuksilleni, kiinalaiselle kalligrafialle ja japanilaiselle ikebanalle. Mikä turmelluksen tila ja saamattomuuden sumea viitta makaakaan harteillani. Se sivistyksen eeetos, josta olen kotoisin, ei tällaista jamaa salli.

Kyllähän tästä lähipiirikin kärsii, siivekkäistä ystävistäni nyt puhumattakaan. Babbis-huuhkajani pedikyyrien välit ovat venyneet anteeksiantamattoman pitkiksi. Polo on itsekin siitä hieman häpeissään ja siipi maassa. Albinokääpiöara Lance Arini on sietämättömän uhmakas. Hänen himonsa kimmeltäviin timanttikoruihin sai viime viikolla karmean lopun. Löysin hänet riepottelemasta lempikorvakorujani siihen malliin, että karaatit vain sinkoilivat ilmassa. 

Arvon seuraajani, en tekisi tätä, ellei vain paras olisi minulle kyllin hyvää. Makeuden sanansaattajana velvollisuuteni on opastaa teidät valikoitujen aineksien pariin ja edistää leivonnaisten voittokulkua maailmassa. Kerron teille myös salaisuuden: uudet resepti-ideat vaativat lähes jatkuvaa troposfäärissä oloa. Mannerlaattojen siirtymälinjojen kohdalla saan aina uuden oivalluksen, olenpa sitten unessa tai valveilla. Kallista inspiroitumistahan tämä on. Mutta metodi toimii!

Tämä suklaamousse on taikaa tulvillaan. Kehittelin sen palatessani Karibialta, suklaaplantaasieni ääreltä. Suklaa on aivojen välittäjäaineista tärkein, aiheuttaen samettista tunnetta koko kehossa. Ja kun päälle lisää hippusen kultaa, olo on kuin alkemistilla, ikuisen nuoruuden lähteillä. Tämä on parasta lääkettä ylikuormittuneelle mielelle. Mihin olinkaan ensi viikolla lähdössä? Onnea on oma suihkukone!

Kuva: Laura Riihelä

Suklaamousse-1.jpg