Raparperi-tosca-1.jpg

"Raparperipenkkini suotuisan kasvun turvaan runsaalla ruusunterälehtikerroksella!"

Äidin linnan maalla, raparperin alla, sammakolla koti oli kultainen. Vilpas holvikatto, alla persialaismatto, marmoriseinä vihreä ja punainen. Hämärä, vihreä sammakkoprinssin mielest on viihtyisä. En mä siedä kuumaa, sammakko se tuumaa, raparperi-toscakakun pinnalla hymyillen.”

(Mukaellen Sirkka Valkola-Laineen säveltämää ja sanoittamaa lastenlaulua) 

Tässä muodossa tuttu ja rakastettu lastenlaulu on iskevämpi ja tenhoa täynnä!

Raparperipenkkini suotuisan kasvun turvaan runsaalla ruusunterälehtikerroksella. Valmiiksi myytävät puutarhakatteet ovat mielestäni ruokottoman rumia. Karkeaa puulastua, aivan kuin sahan takapihalla majailtaisi. Ei ole minun makuuni! Kun tarjonta ja kysyntä eivät kohtaa, olen valmis innovoimaan myös puutarhatuotteiden saralla.

Nekkumaisen pinnoitteen viimeistelemä toscakakku on monen mielikki. Päätin entrata sitä hiukan ja lisäsin täyteläisen pohjataikinan kirpeiksi sattumiksi raparperia. Olen jo niin virittäytynyt seuraavan kesän kuninkaallisiin häihin, joita jälleen kerran saamme viettää Pohjolan Venetsiassa, Tukholmassa. Valmistelut on toden totta aloitettava ajoissa, sillä Sofian ja Carl-Filipin häät tulevat saamaan sosieteetin taas hurmoksen valtaan. 

Kuvat: Katri Kapanen

Raparperi-tosca-3.jpg