Salmiakki-riisisuklaa.jpg

"Nämä riisisuklaat vievät ensin pikkusormen ja sitten koko käden! Totaalisen addiktoivaa!"

Tiedättekö mistä makeuden taipaleeni ja leipurin harrastukseni kauan sitten alkoi? Riisisuklaasta! Riisisuklaa on alku ja juuri sille kaikelle leivontaharrstukselleni, joka sittemmin vuosien saatossa on saanut kehittyä todelliseksi elämäntehtäväkseni.

Riisisuklaan ja minun välinen suhde on syystäkin nostalginen. Niin paljon mahtuu matkan varrelle käänteitä. Hädin tuskin pysyin omilla jaloillani, kun äitini Silvia jo antoi minun ottaa riisisuklaamassasta lusikalla nokareita ja annostella niitä paperisiin muffinivuokiin. Tähtäysprosentti oli kaukana sadasta mutta lähipiirini kesti sotkun. Sillä osaamista ja sen mukana tulevia vallankumouksellisia makuyhdistelmiä ei synny ilman alkusotkua.

Jahka edistyin riisisuklaasta pidemmälle, minusta tuli jopa kopea. Ylenkatsoin vanhaa herkkua ja käänsin katseeni kaiken maailman macaron-leivoksiin ja mantelimassaa tihkuviin masariineihin. Toki ne olivatkin tekniikaltaan pidemmälle vietyjä mutta samalla unohdin, mille peruskivelle makeat muuraukseni loppujen lopuksi tukeutuivatkaan.

Tarvittiin himppu iän mukanaan tuomaa kypsyyttä ja nerokas ajatus siitä, mitä makumaailmoja vanhaan kunnon riisisuklaaseen voisi yhdistää. Vasta sitten olin valmis kohtaamaan avoimin mielin lapsuuteni rakastetuimman herkupalan taas uudestaan.

Näiden herkkupalojen vastustamaton lumovoima perustuu apteekista saatavaan Haganolin apteekkiliuokseen. Siinä vasta kameleonttimainen tuote, jota voi suositella kaikille salmiakin ystäville! Vahvan salmiakin rinnalle lisäsin riisisuklaaseen suolapähkinöitä ja pehmeää lakumattoa pieniksi kuutioituna. Kannattaa muuten varata lakumattoa hieman ylimääräistä, sillä tekoprosessin aikana suuhun saattaa hujahtaa pala jos toinenkin..

Nämä riisisuklaat ovat muotoiltu aikuiseen makumaailmaan. Niissä on kuitenkin riittävästi lapsuuden retrotunnelmaa, jotta ne toimivat turvaherkun tavoin. Mutta ottakaa vastaan myös varoituksen sananen. Nämä riisisuklaat vievät ensin pikkusormen ja sitten koko käden! Totaalisen addiktoivaa!

Mutta mitä pahaa siinä sitten on?

Päästä sisäinen salmiakkitiikerisi irti ja tartu riisisuklaan uuteen tulemiseen! Nämä sopisivat mainiosti myös syntymäpäivätervehdykseksi tänään merkkipäiväänsä viettävälle Ruotsin hurmaavalle prinssi Carl Philipille!

Lämpimin terveisin,

Eleanora

 

Kuva: Sanna Peurakoski