Super rich&royal brownies 1.jpg

"Kesän sosieteettikauden lähestyessä päätin samalla tarkistaa kisapainoni, mutta enhän minä huimilla koroillani vaa ’ alla pysynyt vaan kiepsahdin yli laidan!"

Minulla ei ole vaakaa. Ei henkilöiden eikä liioin leipomustenkaan punnitsemiseen soveltuvaa. Toki minulla karaattivaaka on jalokiviäni varten mutta sen punnitusrajat tulevat hyvin äkkiä vastaan. Joskus kuitenkin uteliaisuuteni vie vallan ja haluaisin tietää leivonnaisteni todellisen painon. Jos vaikka pakkaan huvijollani täyteen leivoksia, on minun tiedettävä alukseni syväys oikeaa väylävalintaa ajatellen.

Olettekin varmaan jo sangen tietoisia siitä, että suklaa on korkeaoktaanisin polttoaineeni.  Jos minun olisi nimettävä yksi leivonnainen, jossa kaikki elementit ilmentyvät optimaalisella tavalla, olisi se kiistatta brownie! Olen jo vuosien ajan kehitellyt lähes satamäärin ohjeita löytääkseni voin, sokerin ja suklaan täydellisen suhteen,  yhdistettynä pähkinöiden ja muiden makeiden sattumien karnevalistiseen tanssiin. Myös tahmean ja rapean välinen delikaatti suhde on oltava absoluuttisen oikea – eli minun makunystyröilleni räätälöity.

Erään keittiössä viettämäni alkemiahetken tuloksena pääsin vihdoin totuuden lähteille. Nämä siekailemattoman täyteläiset browniet olivat niin jykevää tavaraa, että halusin niiden koostumuksesta tarkempaa tieteellistä dataa ja lainasin avuliaan fotograafin kirjevaakaa. Kesän sosieteettikauden lähestyessä päätin samalla tarkistaa kisapainoni mutta enhän minä huimilla koroillani vaa ’ alla pysynyt vaan kiepsahdin yli laidan. No väliäkös tuolla, olenhan ennenkin ilman kontrollikapinetta selvinnyt.  Kun silkkisaumat alkavat kinnata, jätän siinä tapauksessa yhden herkkupalan väliin. Mutta vain yhden.

Kuvat: Laura Riihelä