Duni, lautaset ja helminauha.jpg

Kaupallinen kampanja / Yhteistyössä Duni

Hyvää alkanutta pääsiäisviikkoa rakkaat lukijani! Viimeistään nyt on korkea aika kaivaa varastojen kätköistä rakkaat pääsiäiskoristeet, puleerata juhla-aterimet ja ostaa tukkuerä koristerakeita ja suklaamunia!

Olkoonkin, että takatalvi sotki ikävästi krookusten ja idän sinililjojen kukinnan juuri pääsiäiseksi, en anna pienen meteorologisen yksityiskohdan hälventää juhlamieltäni. Olen aloittanut jo residenssini pukemisen juhla-asuunsa. Totta puhuen pieninkin ristiveto aiheuttaa sankan höyhenpyörteen huushollissani. Sen verran innolla olen koristanut kotini untuvaisilla ja henkäyksen keveillä höyhenillä.

Duni, pääsiäismunat.jpg

Paitsi höyhenistä ja erilaisista koristemunista, pöytäni on saanut pukeutua parhaimpiinsa Dunin viehättävillä ja vaativaa silmääni miellyttävillä uutuustuotteilla. Nimittäin kerrankin olen löytänyt niin sanotut kertakäyttölautaset, joista voisi nauttia cocktailpaloja vaikka Milanon muotiviikoilla. Näitä graafisesti neliön malliseksi muotoiltuja Milan design plates -lautasia saa useassa eri koossa. Rakenteeltaan muovilautaset ovat varsin tukevat, joten kestävät reilummankin annostelun. 

Duni, kattaus, pääsiäisrakeet.jpg

Juhlapöytä verhoillaan arvonsa mukaisesti, kauniilla liinalla. Mutta etenkin jos haluatte kattaa tietyn värikoodin mukaisesti, juhlissa on pikkuväkeä tai mikäli pelkäätte korvaamattoman arvokkaan silkkibrokadikankaanne puolesta - luottakaa paperiin. Tämä marmoria muistuttava kuvio koristaa pehmeää kaitaliinaa, jonka voi leiskauttaa koko pituudeltaan pöydälle - tai sitten käyttää annostabletteina. Myös pitsimäisen herkkä musta tabletti anasti välittömästi huomioni!

Liian usein seurueen leidit joutuvat tilanteeseen, jossa he eivät voi tarkistaa vaivihkaa huulipunauksen tilaa esimerkiksi hyvin kiillotetuista aterimista. Nämä hopeiset muoviaterimet kiiltelevät sen sijaan todella hulppeasti. Testasin, että hyvin soveltuivat myös peilaamiseen. Sitä paitsi suomalaisissa juhlapöydissä arastellaan syyttä suotta rohkeaa bling bling -ulottuvuutta!

Duni, servietti, lähis.jpg

Servieteistä juhla tunnetaan! Nimittäin onko surkeampaa kohtaloa kuin joutua tuputtelemaan suupieliä liukkaalla, mitään imemättömällä pinnoitteella. Tai niin kitsaan ohuella tuotteella, joka ritsahtaa oitis puhki. Nämä luonnonvalkoiset Elegance-servietit ovat ruhtinaallisen kokoisia (40 cm x 40 cm) ja menevät liki kankaisesta versiosta. "Se joka servietissä säästää, tuoliltaan putoaa" - voisi kuulua myös äitini Silvian suusta.

Duni, serviettikaruselli, lähis.jpg

Pöytääni pääsivät myös nämä toiset, vielä muhkeammat lautasliinat. Mikäli upea efekti ei välity kuvasta verkkokalvoillenne, nämä ovat kuin suoraan Tuhkimon tanssiaisista. Hienostunut glitterpinnoite hehkuu hopeisena valossa. Rakenteeltaan nämä ovat niin jämäkät, että niistä saa hulvattoman helpon mutta näyttävän pöytäkoristeen - serviettikarusellin. Näitä voisin suositella lämpimästi myös kaikille tuleville morsiuspareille, joiden tärkeään päivään tulee sisältyä myös riittävästi kimallusta ja näyttävyyttä.

Duni, servietti ja kangasnauha.jpg

Yhtä seikkaa jaksan ihmetellä. Ihmiset voivat käyttää tunti- tai jopa päiväkausia täydellisen aterian suunnitteluun ja valmistukseen. Mutta kun tulee kattamisen hetki, kaapeista sinkautetaan pöytään hätäpäissään mitä lie eriparisia astioita, pahimmassa tapauksessa vielä pölyyntyneitä. Sallikaa minun antaa teille kokeneen juhlajärjestäjän rakkauden täyttämä neuvo: Panosta aina näyttävään kattaukseen! Ja kata juhlapöytä jo edellisenä päivänä mahdollisimman valmiiksi. Näin voit käydä elvyttäville unille mieli rauhallisena, koska juhla on jo liki puoliksi tehty. Olen nähnyt elämäni aikana kaikenlaista. Joskus pöytää on katettu isoihin juhliin vasta vieraiden odottaessa jo eteisessä. Hermostoni ei kuuna päivänä kestäisi moista ylikuormitusta! 

Näyttävän kattauksen saa muutamalla silmänkääntötempulla. Kiedo kauden kukka servietin lomaan kauniin kangasnauhan ryydittämänä. Koristele pöytä ennakkoluulottomasti. Miksi esimerkiksi korurasian kauneimmat aarteet pidetään suurimmaksi osaksi katseilta piilossa. Helmet ja muut tykötarpeet suorastaan huutavat pääsyä parrasvaloihin. Karista mielestäsi turha vaatimattomuus! 

Duni, yleiskuva kattauksesta.jpg

Juhlassa kynttilätkin saavat hehkua metalliväreissä, kuten nämä hopean hohtoiset ja testaukseni perusteella erittäin tasaisesti palavat antiikkikynttilät. Kätevä kynttilänjalka syntyy muuten, kun lataat lasimaljakon täyteen koristehiekkaa tai -rakeita. Varmista, että hiekkaa tai rakeita on sen verran syvälti, että kynttilät pysyvät tukevasti pystyssä. Koristeena olevat kynttilät saavat olla myös eri korkuisissa telineissä. Mottona tietysti se, että kukaan ei joudu kirjaimellisesti tulilinjalle ja että kynttilät pyysvät varmasti pystyssä. 

Ihastuin myös näihin kimalteella koristeltuihin kuohuviinilaseihin. Miten viehättävää ja stressitöntä, kun ei tarvitse jännittää suupuhallettujen keräilyaarteeksi muodostuneiden samppanjalasien puolesta. On nimittäin myös ihmisiä, jotka selostaessaan pöydän ääressä tarinoitaan, viuhtovat käsillään vimmatusti ympäriinsä, kuin ensilennolle lähtevät lokinpojat. Ja silloin ovat lasitkin vaarassa.

Duni, yleiskuva kattauksesta, lähis.jpg

Pääsiäisen juhlakukaksi sopivat mielestäni mainiosti myös eri väriset neilikat. Niillä saa juuri oikeat väriyhdistelmät, ovat melko kohtuuhintaisia - ja ennen kaikkea erittäin kestäviä!

Duni, kattaus, pääsiäisrakeet, lähis.jpg

Unohtaa ei sovi ihanan pastellisia koristemunia ja -rakeita, jotka täydentävät mielestäni todella herkällä ja herkullisella tavalla kattausta. Ja joiden äärellä voi vaivihkaa nostattaa verensokeriaan, jos tarjoilun alkaminen sattuisi jostakin syystä hieman viivähtämään. Yleensä kätken käsilaukkuuni kaikenlaista pientä herkkua siltä varalta, että joudun hieman odottamaan suun huvituksia.

Duni, yleiskuva kattauksesta kakun kanssa.jpg

Duni, kattaus, kakku, kokonainen.jpg

Ja sokerina pohjalla! Totta kai pääsiäisen juhlapöydässä on oltava arvoisensa muhkea kerroskakku. Minun tapauksessani juhla voi rakentua myös yhden upean kakun ympärille! Mieltäni oli jo tovin kutkuttanut kehitellä kakku, jossa raikas keväinen sitruuna ja tummanpuhuvan tymäkkä salmiakki liittoutuisivat elegantilla tavalla.

Duni, kattaus, kakku, avattu.jpg

Muhkeat kakkupohjat leivotaan totta kai voihin ja maustetaan sitruunankuorella. Kerroskakkuihin tulevat pohjat on oltava aina riittävän järeää tekoa, jotta koko komeus ei keikkaa ennen aikojaan. Pumpulinpehmeillä ja kuohkeilla kakkupohjilla on oma tärkeä roolinsa mutta kerroskakuissa kannattaa luottaa voin, sokerin ja kananmunien hyvää tekevään ja maukkaaseen voimaan.

Duni, kattaus, kakkupala, lähis.jpg

Kakku saa täytteekseen raikkaan rahkan ja sitruunatahnan yhdistelmän. Kuorrutus on taattua tomusokerin, voin ja tuorejuuston kerrontaa. Mutta hyvät herkkusuut. Ei kuorrutusta ilman sen päälle tulevaa kastiketta! Sanon vaan, että jouduin keittämään salmiakkikastiketta tuplasatsin, sillä ensimmäinen erä holahti kurkustani alas, kun pääsin maistelun makuun.

Salmiakkikastikkeessa kannattaa luottaa apteekin asiantuntemukseen. Nimittäin Haganolin mixer on nestemäistä salmiakkia - jokaisen salmiakkihullun unelmatuote. Riittävän vahvaa ja nestemäisenä helposti sekoittuvaa.

Ottakaa tänä pääsiäisenä pieni haasteeni vastaan ja löytäkää itsestänne todellinen kattausten kuningatar tai kuningas! Juhlava kattaus saa vieraanne esteettisen kuohun ja hyväntuulisen hengästymisen valtaan. Pienillä ja helpoilla nikseillä nousette arjen harmaan usvan yläpuolelle. Hetkiin, joissa timantit säihkyvät, helmet kiiltelevät ja hopeahippuset loistavat kilpaa kevätauringon kanssa!

Ihanaa pääsiäisjuhlaa ja aurinkoista kevättä toivottaen,

Eleanora