Hyasintti ja kakadu.JPG

Hyasinttiko ainoastaan joulukukka? Ei suinkaan vaan se on myös mitä sulostuttavin kevään tuoja! Keski-Euroopassa, josta tiedätte juurieni olevan peräisin, hyasintti on nimen omaan kevätkukka. Mikä olisikaan siis parempi kaunistaja pääsiäispöytään kuin suloportaisesti tuoksuvat hyasintit.

Eilen nappasin nämä ihanuudet mukaan Helsingin keskustan Stockmannilta. Myyjän mukaan nyt näitä alkaa tulla mukavasti saataville. Joten ellette kärsi huomattavasta hajusteherkkyydestä, suositan vahvasti kokeilemaan hyasintteja pääsiäispöydän juhlistajana. Minun pöydässäni hyasinttien takaa saattaa kurkistaa myös oma rakas papukaijani!

Ihmepensas.JPG

Toinen suositukseni keväisiin kattauksiin on hehkuvan keltaisena kukkiva onnenpensas. Keski-Euroopassa yleisen onnenpensaan voi saada menestymään myös pohjoisen arktisissa oloissamme. Mutta minä luotan mieluummin ylipuutarhurini osaamiseen (tai vaivattomammin kukkakaupan apuun) kuin ryhdyn jakelemaan tässä sen tarkempia kasviopillisia neuvoja. Onnenpensas kukkii kotimaljakossakin ilahduttavan pitkään.

Hyasintit ja ihmepensas.JPG

Sekä hyasintit että onnepensas täydentävät hyvin toisiaan. Pääsiäiseen onkin aikaa enää vain muutama viikko, joten mahtipontisten kattaustenkin suunnittelu on hyvä käynnistää tuota pikaa!

Olen vieläkin onnesta kiekuralla Kruununprinsessa Victorian ja Prinssi Danielin pari päivää sitten saapuneesta ilouutisesta, uuden pikkuprinssin syntymästä. Päätin näillä hyasinteillakin juhlistaa Ruotsin hovin uusinta tulokasta, Oscar Carl Olofia, Skånen herttuaa!

Ja jos kaipaatte lisäideoita pääsiäiskattaukseen, kurkatkaa ihmeessä myös viime vuoden pöytääni, jotka koristi myös muhkea sitruuna-salmiakkikakku! Saanen suositella teille kevään juhlapöytiin myös mehevää matcha-pistaasikakkua!

Hyvää ja inspiroivaa viikonloppua kaikille ja iloista pääsiäisen odotusta!

Teitä tervehtien,

Eleanora